Je woning verhuren?

Plaats gratis de woning op

Vind je nieuwe huurder in Nederland in gemiddeld 10 dagen

Wat is de locatie van de woning of kamer die je wilt verhuren?
Momenteel zoeken 12501 mensen bij Kamernet een woning in Nederland
Advertentie maken

Plaats gratis en snel je (tijdelijke) appartement of woning op Kamernet

Bereik duizenden gekwalificeerde (internationale) studenten, starters en expats en ontvang direct reacties

Gebruik gratis de smart inbox via de website en gratis verhuurders app én selecteer zelf ideale huurders

Kamernet (ver)huurmarkt rapportage 2019
Lees alles over de Nederlandse (ver)huurmarkt.

Een woning verhuren via Kamernet

Wil jij een woning verhuren in Nederland? Plaats gratis de woning op Kamernet en ontvang vandaag nog reacties van gekwalificeerde huurders. Met 18 jaar ervaring en dagelijks duizenden nieuwe (internationale) studenten, starters en expats die op zoek zijn naar een woning via Kamernet, is de nieuwe huurder zó gevonden. Wil je zelf je ideale nieuwe huurder benaderen en bekijken welke huurders via Kamernet een woning zoeken? Bekijk de profielen van alle huurders op Kamernet en selecteer zo zelf de ideale of nieuwe (tijdelijke) bewoner(s). Kamernet heeft elke dag nieuw huuraanbod in heel Nederland. Bekijk alle beschikbare woningen en gebruik de handige zoekfilters om de woningen van andere verhuurders te bekijken.
Kamernet geeft je ook graag tips en advies bij de verhuur van de woning. Zo is er bij onze handige tips voor verhuurders meer informatie te vinden rondom regels voor het (tijdelijk) verhuren van de woning, voorbeelden van verschillende huurcontracten, de regels voor belastingaangifte bij het verhuren van je eigen woning, richtlijnen bij het aanvragen van huursubsidie en informatie rondom de rechten van de huurder. Met deze tips kun je snel en eenvoudig je woning verhuren in Nederland. Succes met je woning verhuren in Nederland! Je kunt ook je woning verhuren in Amsterdam.
X
Dit zeggen verhuurders over Kamernet

In drie stappen jouw woning verhuren

1
Zet gratis je advertentie online

In drie eenvoudige stappen plaats je de advertentie van de kamer of woning online en voeg je de omschrijving, foto's of zelfs een video toe. Hierna zal ons team de advertentie controleren en goedkeuren.

Je ontvangt een bevestiging wanneer jouw advertentie online staat en relevante huurders en huisgenoten worden op de hoogte gebracht van jouw beschikbare woonruimte.

2
Ontvang direct reacties van geschikte huurders

De reacties van potentiële huurders en huisgenoten ontvang je per e-mail, via de app en in de handige Kamernet inbox.

Je kunt gratis en gemakkelijk meerdere kandidaten tegelijk beantwoorden met een standaard bericht of met jouw eigen opgeslagen reactie.

3
Kies de nieuwe huurder of huisgenoot

Markeer kandidaten als favoriet of laat via het studentenhuis iedereen zijn stem uitbrengen op de nieuwe potentiële huisgenoten.

Je kunt ook zelf huurders benaderen door te reageren op de profielen. Nodig de beste kandidaten uit voor een bezichtiging en kies je nieuwe huurder of huisgenoot.

Handige artikelen en tips
Kamernet market report
Lees alles over de Nederlandse (ver)huurmarkt.
Hoe bepaal je de huurprijs van de woning?
Hoe bepaal je de huurprijs van de woning?
Welke regels zijn er voor het verhuren van een woning?
Welke regels zijn er voor het verhuren van een woning?
Heb je meerdere woningen te huur?
Ben je een makelaar of beheerder en zoek je meerdere huurders? Met 18 jaar ervaring en maandelijks 350.000 bezoekers is Kamernet het grootste huurwoningplatform voor zowel studenten als starters en expats. Sluit je aan bij de 1200 makelaars die al gratis en automatisch via Kamernet adverteren!
Veelgestelde vragen
 • Wat zijn de regels voor het verhuren van een (eigen) woning?
  Ga je een woning verhuren in Nederland? Een woning verhuren in Nederland is zó gedaan. Voor je gaat verhuren zijn er een aantal regels waar je rekening mee dient te houden. Kamernet helpt je graag verder met tips en advies over de regels rondom de verhuur. Lees in de verschillende artikelen rondom regels voor het verhuren van je woning onder andere waar je rekening mee dient te houden bij bijvoorbeeld belastingaangifte bij verhuren van je eigen woning en de huurinkomsten. Daarnaast geven we verschillende tips om een huurcontract op te stellen en geven we een voorbeeld van een tijdelijke huurovereenkomst en een voorbeeld huurcontract voor onbepaalde tijd. Je kunt tevens lezen hoe het zit met de opzegtermijn en regels bij het opzeggen van een huurcontract. Als je een kamer, studio of appartement of je eigen woning wilt verhuren is het ook belangrijk om je in te lezen in de juridische gevolgen als er een geschil is met de huurder en welke rechten de huurder heeft. Wij geven je alle informatie over de huurcommissie . Ben je hospita en zoek je een tijdelijke huurder of zoek je meerdere tijdelijke bewoners op basis van de leegstandsweg? Bekijk alle regels rondom tijdelijke verhuur . Als je wilt weten of de nieuwe huurder huurtoeslag of huursubsidie kan ontvangen voor de verhuurde woning, bekijk dan de informatie rondom huurtoeslag en huursubsidie . Voor alle artikelen rondom het verhuren van je woning verwijzen we je graag door naar alle handige tips voor verhuren .
 • Hoe kan ik gratis, snel en veilig een of meerdere (tijdelijke) huurders vinden?
  Plaats gratis je beschikbare woning op Kamernet en geef daarin aan naar wat voor huurder je op zoek bent. Kamernet bestaat al 18 jaar en er zijn dagelijks duizenden nieuwe huurders op zoek naar een woning. De kans is dus groot dat je direct reacties van serieuze huurders op de geplaatste advertentie ontvangt. Blijf per e-mail of via de gratis app op de hoogte van de berichten van de geïnteresseerde studenten, starters en expats. Je kunt ook zelf de ideale huisgenoot of huurder benaderen en alle profielen van huurders bekijken . Plan zelf direct de bezichtiging in met de huurders die jij als favoriet gemarkeerd hebt en reageer eventueel met automatische berichten of uitnodigingen.
  Ben je in contact gekomen met de ideale huurder(s)? Je kunt veilig de (aan)betaling van de eerste maand huur en/of borg ontvangen via RentOK . Dit doe je door jezelf gratis te verifieëren en een huurverzoek naar de nieuwe bewoner te sturen. Zo weet je al voorafgaand aan de huurperiode dat de betaling is voldaan én ontvang je het bedrag op een veilige manier.
 • Hoe zit het met de privacy van verhuurders en huurders bij Kamernet?
  Bij Kamernet vinden we het erg belangrijk dat jouw privacy altijd gewaarborgd blijft. Jouw telefoonnummer of e-mailadres is nooit zichtbaar voor andere gebruikers op Kamernet en we delen geen contactgegevens met de mensen die reageren op jouw advertentie. Je kunt deze informatie uiteraard wel zelf delen, maar dient hier dan bewust voor te kiezen. Bij het plannen van een bezichtiging dien je dus ook altijd zelf het volledige adres door te geven. We vinden het belangrijk dat het eerste contact tussen de verhuurder en huurder altijd via Kamernet verloopt. Dit is ook de reden dat je geen contactinformatie kunt vermelden in jouw advertentie.
  Omdat er zoveel verhuurders en huurders actief zijn op Kamernet en we veiligheid erg belangrijk vinden, worden alle geplaatste woningen handmatig gecontroleerd alvorens deze online komen te staan. Daarnaast is het mogelijk voor jou als verhuurder om jezelf te verifieëren en op deze manier een betrouwbaar profiel op Kamernet te krijgen.
 • Hoe kan ik de reacties van huurders zo efficient mogelijk ontvangen en beantwoorden?
  Als je beschikbare woning online staat op Kamernet kun je na onze goedkeuring direct reacties ontvangen. Je ontvangt deze altijd direct in de Kamernet Inbox, maar kunt er ook voor kiezen om per e-mail en via een app push notificatie op de hoogte te blijven van reacties van geinteresseerde kandidaat-huurders. Het is daarnaast mogelijk om een automatische reactie in te stellen na het plaatsen van je woning op Kamernet. De berichten kun je rechtstreeks per e-mail beantwoorden, zonder in te loggen bij Kamernet. Of je kunt uiteraard van onze inbox gebruik maken en bijvoorbeeld meerdere huurders tegelijkertijd hetzelfde bericht sturen.
  Om nog sneller huurders te kunnen uitnodigen kun je gebruik maken van onze standaard antwoorden om uitnodigingen of afwijzingen te verzenden. Door tijdig en op alle berichten te reageren zorg je ervoor dat jouw reactie-tijd en 'response rate' positief blijft. Deze gegevens zien huurders ook. Wij adviseren je altijd om op alle berichten te reageren, om huurders op de hoogte te houden. Heb je feedback of vragen over onze inbox? Neem dan contact met ons op .
Plaats de beschikbare woning gratis en eenvoudig op Kamernet
Om Kamernet.nl goed te laten functioneren gebruiken wij cookies. We vragen toestemming om de cookies te plaatsen zodat wij jou optimaal kunnen helpen bij de zoektocht naar een nieuwe woning, huurder of huisgenoot.
Akkoord