Verhuur een kamer

Plaats gratis de kamer op

Vind je nieuwe huurder in Nederland in gemiddeld 10 dagen

Wat is de locatie van de woning of kamer die je wilt verhuren?

Momenteel zoeken 9768 mensen bij Kamernet een woning in Nederland

Advertentie maken
Plaats gratis en snel je (tijdelijke) kamer, studio of studentenhuis
Ontvang reacties van studenten, starters en expats
Alle matchende zoekers direct op de hoogte gebracht

Een kamer verhuren via Kamernet

Wil jij een kamer verhuren in Nederland? Kamernet is al 18 jaar het grootste huur- en verhuur platform van Nederland. Bij Kamernet zijn dagelijks duizenden nieuwe gekwalificeerde huurders op zoek naar een kamer. Jouw nieuwe (tijdelijke) huurder of huisgenoot is zó gevonden! Plaats gratis en snel je kamer of studio op Kamernet en ontvang direct reacties van serieuze (internationale) studenten, starters en expats op de beschikbare kamer. Het is bij Kamernet ook mogelijk om zelf je ideale huisgenoot of huurder te zoeken, selecteren en te benaderen. Elke dag worden er honderden nieuwe huurwoningen op Kamernet geplaatst. Bekijk alle kamers in Nederland.
Voor tips en advies bij de verhuur van je kamer helpen we je graag aan meer informatie rondom regels voor verhuren van je kamer, voorbeelden van een huurcontract, de regels voor belasting bij het verhuren van je eigen woning, richtlijnen voor onderverhuur van de kamer of tips voor verhuren als hospita. Met deze tips kun je snel en eenvoudig je kamer verhuren in Nederland. Je kunt ook je kamer verhuren in Amsterdam.

Dit zeggen verhuurders over Kamernet

Trustpilot user review

Within in few days we received a great numbers of interesting reaction to the room. It was easy to make an initial selection, and we invited 4 candidates for a viewing. It took not more than 5 days between the placement of the add on Kamernet and the selection of a new tenant. Fantastic experience.

Ron

-

17-03-2023

Trustpilot user review

Kamernet has all the features I needed to let my room, space for information about me, space for applicants' profiles and key information, validates key information to enhance security. Gives (very!) frequent reminders when there are new and unreplied messages. Has a good facility to protect payments. I've used Kamernet in the past and would do so again.

Jay

-

05-05-2023

Trustpilot user review

I could use the earlier advert i made before and got a lot of reactions on my offer. The total interface works fine and i will keep on using it in future years!

Hm

-

17-03-2023

In drie stappen jouw kamer verhuren

Zet gratis je advertentie online

In drie eenvoudige stappen plaats je de advertentie van de kamer of woning online en voeg je de omschrijving, foto's of zelfs een video toe.

Ontvang direct reacties

De reacties van woningzoekers ontvang je direct per e-mail, via de app of de handige Kamernet inbox.

Kies een nieuwe huurder of huisgenoot

Markeer kandidaten als favoriet of laat via het studentenhuis iedereen zijn stem uitbrengen op de nieuwe potentiële huisgenoten.

Veelgestelde vragen

Ga je een kamer verhuren in Nederland? Een kamer verhuren in Nederland is zó gedaan. Voor je gaat verhuren zijn er een aantal regels waar je rekening mee dient te houden. Kamernet helpt je graag verder met tips en advies over de regels rondom de verhuur. Lees in de verschillende artikelen rondom regels voor het verhuren van je kamer onder andere waar je rekening mee dient te houden bij bijvoorbeeld belastingaangifte bij kamerverhuur en de huurinkomsten. Daarnaast zijn er tips om een huurcontract op te stellen en staat in het artikel een voorbeeld van een tijdelijke huurovereenkomst en een voorbeeld huurcontract voor onbepaalde tijd. Je kunt daar ook lezen hoe het zit met de opzegtermijn en regels bij het opzeggen van een huurcontract.
Als je een kamer wilt verhuren is het ook belangrijk om je in te lezen in de juridische gevolgen als er een geschil is met de huurder en welke rechten de huurder heeft. Wij geven je alle informatie over de huurcommissie. Ben je hospita en zoek je een tijdelijke huurder of ga je zelf op reis en zoek je een bewoner voor de lege kamer? Bekijk dan ook de regels rondom tijdelijke verhuur of de regels bij onderverhuur van je kamer. Als je wilt weten of de nieuwe huurder of huisgenoot huurtoeslag of huursubsidie kan krijgen voor de beschikbare kamer, studio of woning, bekijk dan de informatie rondom huurtoeslag en huursubsidie. Voor alle regels bij het verhuren van je kamer verwijzen we je graag door naar handige tips voor verhuren .

Plaats gratis je advertentie op Kamernet en geef daarin aan naar wat voor huurder of huisgenoot je op zoek bent. Kamernet bestaat al 18 jaar en er zijn dagelijks duizenden nieuwe huurders actief. De kans is dus groot dat je direct reacties op de geplaatste kamer, studio of woonruimte ontvangt. Blijf per e-mail of via de gratis app op de hoogte van de berichten van geinteresseerde studenten, starters en expats. Je kunt ook zelf de ideale huisgenoot of huurder benaderen en alle profielen van huurders bekijken . Plan zelf direct de bezichtiging in met de huurders die jij als favoriet gemarkeerd hebt en reageer eventueel met automatische berichten of uitnodigingen.
Heb je een geschikte (tijdelijke) huurder of huisgenoot gevonden? Je kunt jezelf dan gratis verifieeren en een huurverzoek naar de nieuwe bewoner sturen. Daarin vraag je om een aanbetaling of de betaling van de eerste maand huur en/of borg. Zo weet je al voorafgaand aan de huurperiode dat de betaling is voldaan én ontvang je het bedrag veilig via RentOK .

Bij Kamernet vinden we het erg belangrijk dat jouw privacy altijd gewaarborgd blijft. We delen uiteraard nooit het huisnummer van de woning of kamer. Jouw telefoonnummer of e-mailadres is nooit zichtbaar voor andere gebruikers op Kamernet en we delen geen contactgegevens met de mensen die reageren op jouw advertentie. Je kunt deze informatie uiteraard wel zelf delen, maar dient hier dan bewust voor te kiezen. Bij het plannen van een bezichtiging dien je dus ook altijd zelf het volledige adres door te geven. We vinden het belangrijk dat het eerste contact tussen de verhuurder en huurder altijd via Kamernet verloopt. Dit is ook de reden dat je geen contactinformatie kunt vermelden in jouw advertentie.
Omdat er zoveel verhuurders en huurders actief zijn op Kamernet en we veiligheid erg belangrijk vinden, worden alle geplaatste kamers, studio's en appartementen handmatig gecontroleerd alvorens deze online komen te staan. Daarnaast is het mogelijk voor jou als verhuurder of huisgenoot om jezelf te verifieëren en op deze manier een betrouwbaar profiel op Kamernet te krijgen.

Huisgenoot gezocht? Met het studentenhuis op Kamernet kun je samen met je huisgenoten op zoek gaan naar een nieuwe bewoner voor jullie studentenhuis. Bekijk en beantwoord de berichten via de gezamenlijke inbox en rank your roommate door te stemmen op de favoriet!
Bespreek de stemmen in de huischat en bepaal samen wie jullie uitnodigen voor de hospiteeravond. Voeg gratis de beschikbare kamer toe en bewaar deze voor als iemand het studentenhuis tijdelijk of definitief verlaat. De kamer staat dan zó weer online. Plaats gratis het studentenhuis op Kamernet , nodig je huisgenoten uit, voeg de beschikbare kamer(s) toe en start de gezamenlijke zoektocht! Studentenhuizen bij Kamernet maken elke maand kans op vette prijzen t.w.v. €399!

Plaats de beschikbare kamer gratis en eenvoudig op Kamernet

KAMER PLAATSEN