Huurder
Verhuurder
Jouw veiligheid is onze prioriteit
Veiligheid is erg belangrijk tijdens de zoektocht naar een nieuwe woning. Daarom werken wij er continu aan om ons platform zo veilig mogelijk te maken voor jou.
Lees hieronder meer over hoe we Kamernet veilig houden. ▼
Onze veiligheidstips
#1
Blijf realistisch
Bekijk de advertentie zorgvuldig als een woning er te mooi uit ziet om waar te zijn. Controleer ook of de prijs overeenkomt met het aantal vierkante meters.
#2
Blijf alert
Wees voorzichtig als je veel spelfouten ziet. De meeste oplichters komen namelijk niet uit Nederland.
#3
Blijf op Kamernet
Communiceer en betaal via het Kamernet platform. Wees op je hoede als verhuurders je overhalen om buiten het platform te communiceren.
Een veilige huurmarkt
Ons screening team werkt hard aan het creëren van een veiligere huurmarkt. Daarom werkt ons screening team er continu aan om Kamernet veilig te houden door middel van handmatige controles en automatische tools. Zo zorgen we voor de beste veiligheid.
Gecontroleerde advertenties
Alle advertenties worden door ons screening team gecontroleerd. Zo kunnen we verdachte advertenties identificeren en van het platform verwijderen.
Dagelijkse controles
Wij controleren alle profielen op basis van authenticiteit. Dit doen we dagelijks zodat je enkel contact hebt met betrouwbare verhuurders en huisgenoten.
Geverifieerde verhuurders
Wij vragen alle verhuurders zich te verifiëren via iDEAL om het platform nog veiliger te maken. Je herkent geverifieerde verhuurders aan de groene 'verificatiebadge' op hun profiel.
Veilige betalingen
Maak de eerste maand huur veilig over naar de verhuurder via een huurverzoek. Zo wordt jouw geld pas overgemaakt naar de verhuurder als jij de sleutel hebt ontvangen.
Je woning veilig huren
8 tips om veilig een woonruimte te huren
8 tips om veilig een woonruimte te huren
Lees waar je zelf op kunt letten om veilig een woonruimte te huren.
Voorkom online oplichting
Voorkom online oplichting
Bescherm jezelf tegen oplichters. Lees hier hoe je oplichters kunt herkennen.
Voorbeeld van een huurcontract
Voorbeeld van een huurcontract
Bekijk wat er allemaal in een huurcontract zou moeten staan.
Veelgestelde vragen
Wat is een geverifieerde verhuurder?

We raden alle verhuurders op Kamernet aan om zich te verifiëren via iDEAL. De bankrekening wordt gecontroleerd door Online Betaalplatform. Geverifieerde verhuurders kun je herkennen aan de verificatie badge op hun profiel. Bij deze verhuurders kun je de eerste maand huur of borg veilig betalen via een huurverzoek.

Hoe kom ik in contact met een verhuurder?

Als je een woning hebt gevonden die je graag wilt huren, kun je reageren via de advertentie om zo in contact te komen met de verhuurder of huisgenoot. Om te kunnen reageren op advertenties, heb je een Premium Account nodig. Als je reageert, wordt je bericht direct naar de verhuurder verstuurd. De verstuurde en ontvangen berichten kun je vinden in je Kamernet inbox. De inbox vind je door te klikken op de envelop rechtsboven op de pagina.

Wat kan ik doen tegen oplichtigers?

Kamernet stelt jouw veiligheid voorop; daarom controleren wij alle advertenties en verhuurders. Ondanks onze inzet kan het zijn dat er iemand met slechte bedoelingen actief is op ons platform. Let daarom altijd op:

  • Klik nooit op een externe (betaal)link van een verhuurder
  • Maak nooit zomaar geld over naar het buitenland
  • Stuur nooit een kopie van jouw identiteitsbewijs
  • Maak de huur of borg veilig over via een huurverzoek

Hoe betaal ik een huurverzoek?

Als de verhuurder je een huurverzoek heeft gestuurd, kun je deze betalen. Het geld wordt dan bewaard op een derdenrekening van Online Betaalplatform. Zeven dagen na de afgesproken sleuteloverdracht, wordt het geld naar de verhuurder overgemaakt.

Voor andere vragen, neem contact op met ons Support Team!
Contact Support