Jouw veiligheid is onze prioriteit

Veiligheid is erg belangrijk tijdens de zoektocht naar een nieuwe woning. Daarom werken wij er continu aan om ons platform zo veilig mogelijk te maken voor jou.

Lees hieronder meer over hoe we Kamernet veilig houden.

Onze veiligheidstips

Bekijk alle veiligheidstips

#1

Blijf realistisch

Bekijk de advertentie zorgvuldig als een woning er te mooi uit ziet om waar te zijn. Controleer ook of de prijs overeenkomst met het aantal vierkante meters.

#2

Blijf alert

Wees voorzichtig als je veel spelfouten ziet. De meeste oplichters komen namelijk niet uit Nederland.

#3

Blijf op de Kamernet platform

Communiceer en betaal via het Kamernet platform. Wees op je hoede als verhuurders je overhalen om buiten het platform om te communiceren.

Een veilige verhuurmarkt

Ons screening team werkt hard aan het creëren van een veiligere huurmarkt. Daarom werkt ons screening team er continu aan om Kamernet veilig te houden door middel van handmatige controles en automatische tools. Zo zorgen we voor de beste veiligheid.

Gecontroleerde advertenties

Alle advertenties worden door ons screening team gecontroleerd. Zo kunnen we verdachte advertenties identificeren en van het platform verwijderen.

Dagelijkse controles

Wij controleren alle profielen op basis van authenticiteit. Dit doen we dagelijks zodat je enkel contact hebt met betrouwbare verhuurders en huisgenoten.

Geverifieerde verhuurders

Wij vragen alle verhuurders zich te verifiëren via iDEAL om het platform nog veiliger te maken. Je herkent geverifieerde verhuurders aan de groene 'verificatiebadge' op hun profiel.

Veilige betalingen

Maak de eerste maand huur veilig over naar de verhuurder via een huurverzoek. Zo wordt jouw geld pas overgemaakt naar de verhuurder als jij de sleutel hebt ontvangen.

Lees meer over veilige betalingen doen via huurverzoeken

Je woning veilig huren

Bekijk alle handige tips
8 tips om veilig een woonruimte te huren

Lees waar je zelf op kunt letten om veilig een woonruimte te huren.

Lees meer
Voorkom online oplichting

Bescherm jezelf tegen oplichters. Lees hier hoe je oplichters kunt herkennen.

Lees meer
Voorbeeld van een huurcontract

Bekijk wat er allemaal in een huurcontract zou moeten staan.

Lees meer

Veelgestelde vragen

We raden alle verhuurders op Kamernet aan om zich te verifiëren via iDEAL. De bankrekening wordt gecontroleerd door Online Betaalplatform. Geverifieerde verhuurders kun je herkennen aan de verificatie badge op hun profiel. Bij deze verhuurders kun je de eerste maand huur of borg veilig betalen via een huurverzoek.

Als je een woning hebt gevonden die je graag wilt huren, kun je reageren via de advertentie om zo in contact te komen met de verhuurder of huisgenoot. Om te kunnen reageren op advertenties, heb je een Premium Account nodig. Als je reageert, wordt je bericht direct naar de verhuurder verstuurd. De verstuurde en ontvangen berichten kun je vinden in je Kamernet inbox. De inbox vind je door te klikken op de envelop rechtsboven op de pagina.

Kamernet stelt jouw veiligheid voorop; daarom controleren wij alle advertenties en verhuurders. Ondanks onze inzet kan het zijn dat er iemand met slechte bedoelingen actief is op ons platform. Let daarom altijd op:
  • Klik nooit op een externe (betaal)link van een verhuurder
  • Maak nooit zomaar geld over naar het buitenland
  • Stuur nooit een kopie van jouw identiteitsbewijs
  • Maak de huur of borg veilig over via een huurverzoek
Als de verhuurder je een huurverzoek heeft gestuurd, kun je deze betalen. Het geld wordt dan bewaard op een derdenrekening van Online Betaalplatform. Zeven dagen na de afgesproken sleuteloverdracht, wordt het geld naar de verhuurder overgemaakt.

For other questions, get in touch with our Support Team!

Contact Support