About us

Over Kamernet

Kamernet is sinds 2000 hét verhuurplatform voor huurders en verhuurders. Wij brengen vraag en aanbod in heel Nederland samen door de behoeften van onze gebruikers te doorgronden en op onze website en app de slimste mogelijkheden te bieden voor het huren en verhuren van een kamer, studio of appartement. Kamernet is geen makelaar, aanbieder, bemiddelaar of verhuurder van de woningen maar een neutraal, online platform. Zo vinden elk jaar meer dan 30.000 mensen hun nieuwe thuis via Kamernet!

Wat maakt Kamernet speciaal?
2600+ succesvolle huurders
Elke maand vinden gemiddeld ruim 2600 woningzoekenden hun nieuwe thuis via Kamernet.
7000+ nieuwe woonruimten
Elke maand komen er meer dan 7000 nieuwe kamers, studio’s en appartementen bij op Kamernet.
Dagelijkse controles
Ons screening team controleert dagelijks alle nieuwe profielen en advertenties op Kamernet.
Wat biedt Kamernet.nl?
How does it work?
Gratis adverteren
How does it work?
Uitgebreide controle
How does it work?
Klanten vinden elkaar
How does it work?
Nieuw thuis gevonden
Everyone deserves a home
Onze missie

Kamernet streeft ernaar om altijd de grootste in haar soort te blijven; het grootste aanbod, het grootste aantal zoekenden en het grootste bereik. Daarnaast streeft Kamernet ernaar om het gebruik van het platform zo prettig en veilig mogelijk te laten verlopen en aan de behoeften van zowel huurders als verhuurders te voldoen. Door additionele diensten te bieden, doelt Kamernet erop een nieuwe dimensie te creëren in het bijeenbrengen van vraag en aanbod, waarbij alle partijen een duurzame relatie kunnen opbouwen met Kamernet.

Zo houden wij Kamernet veilig
Gecontroleerde advertenties
Alle nieuwe of gewijzigde profielen en advertenties op Kamernet worden door ons screening team gecontroleerd voordat ze online komen te staan. Zij screenen handmatig en middels automatische tools.
Geverifieerde verhuurders
Wij raden alle verhuurders op Kamernet aan zich te verifiëren via iDEAL om het platform voor iedereen nog veiliger te maken. Geverifieerde verhuurders zijn te herkennen aan de groene 'verificatiebadge' op hun profiel.
Veilige betalingen
Via een huurverzoek kunnen huurders de eerste maand huur en/of borg veilig naar de verhuurder overmaken. Nadat de sleutel door de huurder is ontvangen wordt het geld automatisch overgemaakt naar de verhuurder.

Ons team

Samen werken wij aan het creëren van een diversere en inclusievere werkplek waar iedereen zich thuisvoelt. Door continu nieuwe features, producten, diensten en content te ontwikkelen willen wij onze gebruikers optimaal helpen bij hun zoektocht op Kamernet.

Wil jij het Kamernet team versterken? Bekijk onze vacatures!

About us
25 toegewijde medewerkers
12 verschillende nationaliteiten
reviews
Partners
Kamernet is een exclusieve samenwerking aangegaan met verschillende partners die ervoor zorgen dat er nog meer uniek aanbod op het platform is. Door onderstaande gecertificeerde partners is er nog meer keuze in aanbod en is er een nog grotere kans dat huurders op het Kamernet platform een woonruimte kunnen vinden.
About us
About us
About us
About us
About us
About us
About us
About us
About us
About us
About us
About us
About us
About us
About us
Handige tips en artikelen
How does it work?
Tips voor studenten
Lees alle tips en artikelen voor studenten met betrekking tot het vinden van een nieuw thuis.
How does it work?
Tips voor studentenhuizen
Lees in deze artikelen hoe jullie samen een geschikte nieuwe huisgenoot kunnen vinden.
How does it work?
Tips voor verhuurders
Ontdek wat er komt kijken bij het verhuren van een woning, waaronder regels en contracten.
Zo werkt Kamernet voor huurders & verhuurders
How does it work?
Vind snel jouw nieuwe woonruimte
Ben je op zoek naar een (tijdelijke) kamer, studio of appartement? Bekijk het aanbod; kom direct in contact met verhuurders en plan jouw (online) bezichtiging!
How does it work?
Kosteloos verhuren via Kamernet
Adverteer jouw kamer, studio of appartement gratis via Kamernet; bereik snel studenten, starters en expats en verhuur jouw woonruimte zonder kosten.
Veelgestelde vragen
Hoe kom ik in contact met de verhuurder?

Als je een woning hebt gevonden die je graag wilt huren, kun je reageren via de advertentie om zo in contact te komen met de verhuurder of huisgenoot. Om te kunnen reageren op advertenties, heb je een Premium Account nodig. Als je reageert, wordt je bericht direct naar de verhuurder verstuurd. De verstuurde en ontvangen berichten kun je vinden in je Kamernet inbox. De inbox vind je door te klikken op de envelop rechtsboven op de pagina.

Hoe plaats ik een advertentie?

Bij Kamernet kun je gratis een advertentie plaatsen en direct reacties ontvangen van woningzoekenden. Nadat je bent ingelogd of een account hebt aangemaakt, kun je beginnen met het maken van een advertentie. Bij het aanmaken van een advertentie loop je verschillende stappen door zoals het toevoegen van foto’s, omschrijving en faciliteiten. Ook kun je aangeven naar wat voor soort huurder je op zoek bent. Na het afronden van de laatste stap, controleren wij de advertentie en zetten we deze online. Als de advertentie online staat, kun je altijd nog de advertentie aanpassen.

Hoe benader ik zelf potentiële huurders?

Je kunt bij Kamernet altijd zelf gratis je advertentie plaatsen en aangeven naar wat voor huurder of huisgenoot je op zoek bent. Kamernet bestaat al sinds 2000 en er zijn dagelijks duizenden nieuwe huurders actief. De kans is dus groot dat je direct reacties op de geplaatste kamer, studio of woonruimte ontvangt. Blijf per e-mail of via de gratis app op de hoogte van de berichten van geïnteresseerde studenten, starters en expats. Je kunt ook zelf de ideale huisgenoot of huurder benaderen. Plan direct (online) bezichtiging in met de huurders die jij als favoriet gemarkeerd hebt en selecteer zo zelf een gekwalificeerde huurder.

Hoe kan ik reageren op een advertentie?

Om te reageren op een advertentie en een bericht aan de verhuurder te sturen heb je een Premium Account nodig, deze kun je alleen aanschaffen indien je je hebt geregistreerd op de website. Nadat je een Premium Account hebt aangeschaft ga je naar de advertentie waarin je geïnteresseerd bent. Onderaan de pagina vind je een tekstvak waarin je je reactie kunt typen. Nadat je je reactie hebt geschreven klik je op de reageerknop om je reactie naar de verhuurder te sturen.

Neem contact op met onze klantenservice voor verdere vragen.
Neem contact op