Hoe vind ik een studentenkamer?

Het is cliché, maar waar. Het belangrijkste bij het zoeken van een kamer is dat je op tijd moet beginnen. Wie op tijd begint, heeft meer keuze en zal sneller iets vinden. Het is belangrijk om de rest voor te zijn en je goed voor te bereiden. Daarom hebben we de eerste stappen bij het zoeken naar een kamer hier voor je.

Weet wat voor een woning jij wilt

Door het grote aanbod kamers in alle steden is het begrijpelijk dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Bedenk daarom van tevoren in wat voor soort woning jij wilt wonen. Je kunt ervoor kiezen om in een studentenhuis te wonen met vrouwen, mannen of zelfs gemengd. Studentenhuizen kunnen verschillen van 4 mensen tot wel meer dan 10. Altijd gezelligheid om de hoek en je hebt zo meteen een leuke vriendengroep in jouw nieuwe studentenstad.

Je kunt er ook voor kiezen om alleen te gaan wonen in een studio. Dit is een grote ruimte met een keuken, badkamer, woonkamer en slaapkamer in een. Zo weet jij echt hoe het is op om jezelf te wonen. Vind je beide opties niet fijn? Trommel je vrienden op en zoek samen naar een appartement. Zo kunnen jullie samen het echte studentenleven meemaken.
Een optie om kosten te besparen is om in een stad te gaan wonen die dichtbij de studentenstad zit. Deze steden hebben een goede verbinding met het OV dus reizen zal niet lang zijn.

Top. Nu jij weet wat je wilt, kun je starten met jouw zoektocht naar een kamer.

Een goed openbaar profiel is een must!

Een kamer zoeken is net solliciteren. Degene met het beste CV wordt uitgenodigd voor een gesprek. Een openbaar profiel is vergelijkbaar met een CV. Bij Kamernet kun je ervoor kiezen om je openbare profiel zichtbaar te maken voor verhuurders en toekomstige huisgenoten. Zo kunnen zij jou makkelijk vinden en vergroot je de kans op het vinden van een kamer. Ook kun jij jouw Facebook profiel koppelen aan jouw Kamernet account. Zo kunnen verhuurders of toekomstige huisgenoten gemeenschappelijke vrienden en interesses zien.

Een goed openbaar profiel onderscheid jou van de rest. Zorg dat jouw openbaar profiel volledig is. Kamernet laat een percentage zien van de volledigheid van jouw openbare profiel. Zorg dat deze 100% is. Ook is het belangrijk om een pakkende titel en beschrijving over jezelf neer te zetten zodat er meteen een goed beeld van jou ontstaat.

Wees de rest voor

Als je een leuke woning hebt gevonden dan zijn er altijd anderen die ook interesse hebben. Wees de rest voor door alerts in te stellen. Via alerts kun je meteen zien wat het nieuwste aanbod is per stad. Het instellen van de alerts kan via jouw profiel.

Het is bij het zoeken naar een woning handig om meerdere kamers achter de hand te hebben en zo jouw kansen te spreiden. Bij Kamernet kun jij de kamers die jij leuk vindt bewaren als favoriet. Zo heb je altijd een overzicht van jouw favoriete kamers. Als je een selectie hebt gemaakt dan kun je nu interesse tonen door een bericht te sturen naar de verhuurder of jouw toekomstige huisgenoten. Zie dit als een motivatiebrief en laat zien waarom jij de geschikte kandidaat bent voor die kamer.

Hospiteren

Hoera! Je bent uitgenodigd om te komen hospiteren en verhuurder of jouw toekomstige huisgenoten te ontmoeten. Voorbereiding is hierbij erg belangrijk. Zorg dat jij jezelf bent zodat de verhuurder of je toekomstige huisgenoten een goed beeld van jou hebben. Op Kamernet staan tips voor als je gaat hospiteren.