Hoe bemachtig ik een uitnodiging voor de hospiteeravond?

Net als vele anderen ben jij op zoek naar een leuke kamer, studio of appartement. Maar hoe bemachtig je nou een uitnodiging voor de instemming, bezichtiging of hospiteeravond? Het is belangrijk dat wanneer je een bericht stuurt naar de verhuurder of toekomstige huisgenoten dat jouw bericht er tussen uit springt. Het is de eerste indruk en die is natuurlijk belangrijk. Maar wat is een goed bericht? En hoe val je op tussen de vele andere berichten van woningzoekenden?

Check je bericht op spelfouten

Wanneer er veel spelfouten in je bericht staan komt dit over alsof je gehaast een bericht hebt getypt. Doe een extra check zodat je netjes en zorgvuldig overkomt.

Gebruik geen standaard berichten

Stuur een bericht dat inhaakt op de advertentie van de woning of het studentenhuis. Laat zien waarom jij geïnteresseerd bent in deze woning en waarom jij de perfecte match bent. Wanneer er bijvoorbeeld in een advertentie staat dat de huisgenoten vaak gezamenlijk eten en jij van koken houdt, laat het ze dan weten. Lees de advertentie goed door en stel gerichte vragen per advertentie. Wanneer je geen standaard bericht stuurt wek je waarschijnlijk meer aandacht van de verhuurder of huisgenoten.

Wees spontaan en enthousiast

Hoe graag wil jij een uitnodiging bemachtigen? Stuur een spontaan en enthousiast bericht. In de meeste gevallen hoef je geen formeel bericht te sturen en kan je gewoon je of jij gebruiken. Gebruik dezelfde tone of voice als de verhuurder/huisgenoten gebruiken in de advertentie.

Wees kort maar krachtig

Sommige verhuurders ontvangen heel veel berichten. Wanneer jij een heel lang bericht stuurt wordt deze in vele gevallen niet helemaal gelezen of zelfs overgeslagen. Daarom adviseren wij een kort maar krachtig bericht te sturen die alle bovengenoemde punten bevat.

Veel succes met de zoektocht naar een kamer!