Verhuur gratis je kamer of woning via

Advertentie maken

Vind snel je nieuwe huurder of huisgenoot

Wat is de locatie van de woning of kamer die je wilt verhuren?
Momenteel zoeken 8328 mensen bij Kamernet een woning
Advertentie maken

Plaats gratis en snel je kamer, studio of appartement online en krijg indien gewenst advies

Bereik direct duizenden serieuze huurders en ontvang vandaag al relevante reacties

Gebruik gratis de smart inbox, automatische reacties én de huurders matching module

Dit zeggen verhuurders over Kamernet
In drie stappen jouw woning verhuren
1
Zet gratis je advertentie online

In drie eenvoudige stappen plaats je de advertentie van de kamer of woning online en voeg je de omschrijving, foto's of zelfs een video toe. Hierna zal ons team de advertentie controleren en goedkeuren.

Je ontvangt een bevestiging wanneer jouw advertentie online staat en relevante huurders en huisgenoten worden op de hoogte gebracht van jouw beschikbare woonruimte.

2
Ontvang direct reacties van geschikte huurders

De reacties van potentiële huurders en huisgenoten ontvang je per e-mail, via de app en in de handige Kamernet inbox.

Je kunt gratis en gemakkelijk meerdere kandidaten tegelijk beantwoorden met een standaard bericht of met jouw eigen opgeslagen reactie.

3
Kies de nieuwe huurder of huisgenoot

Markeer kandidaten als favoriet of laat via het studentenhuis iedereen zijn stem uitbrengen op de nieuwe potentiële huisgenoten.

Je kunt ook zelf huurders benaderen door te reageren op de profielen. Nodig de beste kandidaten uit voor een bezichtiging en kies je nieuwe huurder of huisgenoot.

Handige artikelen en tips
studentenhuis
Hoe bepaal je de huurprijs?
verhuur regels
Welke regels zijn er voor het verhuren van een woning?
tips
Bekijk alle handige tips en artikelen voor verhuren
Studentenhuis
Plaats gratis jullie studentenhuis op Kamernet en maak elke maand kans op vette prijzen! Nodig je huisgenoten uit en speel automatisch mee. Deze maand maken jullie kans op nieuwe meubels t.w.v. €399 voor in jullie studentenhuis!
Heb je meerdere woningen te huur?
Ben je een makelaar of beheerder en zoek je meerdere huurders? Met 18 jaar ervaring en maandelijks 350.000 bezoekers is Kamernet het grootste huurwoningplatform voor zowel studenten als starters en expats. Sluit je aan bij de 1200 makelaars die al gratis en automatisch via Kamernet adverteren!
Veelgestelde vragen
 • Hoe plaats ik een goede advertentie?
  Bij het aanmaken van je advertentie krijg je de mogelijkheid om details toe te voegen waar huurders op kunnen filteren. Zo zien ze jouw woning wanneer ze precies zoeken op bijvoorbeeld een bepaalde maximale huurprijs of minimale oppervlakte. Vul je advertentie zo uitgebreid mogelijk in voor zoveel mogelijk reacties van mensen die overeenkomen met wat jij zoekt. Je kunt zelfs een video en Engelse tekst toevoegen!

  Per woning kun je de statistieken bekijken hoe vaak mensen jouw woning hebben gezien en bewaard en als je na een bepaalde periode nog geen huurder hebt gevonden kun je gratis je advertentie weer bovenaan de zoekresultaten plaatsen. Huurders en huisgenoten worden dan ook weer per e-mail en push notificatie op de hoogte gebracht dat jouw woning nog beschikbaar is. Bekijk ook de tips voor een goede advertentie.
 • Welke gegevens zijn zichtbaar voor huurders en huisgenoten?
  We vinden het erg belangrijk dat jouw privacy altijd gewaarborgd blijft en zullen niet het huisnummer van de woning of kamer, jouw telefoonnummer of e-mailadres en verdere contactgegevens delen met de mensen die reageren op jouw advertentie. Je dient dus altijd zelf het volledige adres door te geven bij het plannen van een bezichtiging.

  Contactinformatie in de advertentie vermelden (huisnummer, bedrijfsnaam, voor- en achternaam en een telefoonnummer) staan wij niet toe, omdat het eerste contact via Kamernet dient te gaan. Meer informatie hierover staat op onze support pagina.
 • Hoe kan ik zelf huurders of huisgenoten benaderen?
  Je kunt de advertentie plaatsen en reacties van geinteresseerde kandidaten ontvangen, maar je kunt bij Kamernet ook zelf huurders benaderen via Huurder zoeken.

  Zoek op een stad en bekijk welke profielen overeenkomen met wat jij zoekt in een huurder of huisgenoot. Stuur de matchende woningzoekenden een bericht en nodig hen direct uit voor een bezichtiging.
 • Wat is het studentenhuis op Kamernet?
  Huisgenoot gezocht? Met het studentenhuis op Kamernet kun je samen met je roomies op zoek gaan naar een nieuwe huisgenoot voor jullie studentenhuis. Bekijk en beantwoord de berichten via de gezamenlijke inbox en rank your roommate door te stemmen op de favoriet!

  Bespreek de stemmen in de huischat en bepaal wie jullie uitnodigen voor de hospiteeravond. Voeg in 3 stappen de beschikbare kamer toe en bewaar deze voor als iemand het studentenhuis weer verlaat. De kamer staat dan zo weer online. Nodig nu je huisgenoten uit, voeg de beschikbare kamer toe en start de gezamenlijke zoektocht!
Plaats de beschikbare kamer of woning gratis en eenvoudig op Kamernet
Om Kamernet.nl goed te laten functioneren gebruiken wij cookies. We vragen toestemming om de cookies te plaatsen zodat wij jou optimaal kunnen helpen bij de zoektocht naar een nieuwe woning, huurder of huisgenoot.
Akkoord