Kamer verhuren in Amsterdam?

Plaats gratis de kamer op

Vind je nieuwe huurder in Amsterdam in gemiddeld 8 dagen

Wat is de locatie van de woning of kamer die je wilt verhuren?
Momenteel zoeken 1923 mensen bij Kamernet een woning in Amsterdam
Advertentie maken

Plaats gratis en snel je (tijdelijke) kamer, studio of studentenhuis op Kamernet

Bereik duizenden matchende (internationale) studenten, starters en expats en ontvang direct reacties

Gebruik gratis de smart inbox via de website en gratis app én selecteer zelf de ideale nieuwe huisgenoot

Kamernet (ver)huurmarkt rapportage 2019
Lees alles over de Nederlandse (ver)huurmarkt.

Een kamer verhuren in Amsterdam

Wil jij een kamer verhuren in Amsterdam? Verhuur vandaag nog jouw (tijdelijke) kamer in Amsterdam gratis via Kamernet. Bereik direct gekwalificeerde huurders en ontvang direct relevante reacties. Plaats gratis jouw kamer advertentie in Amsterdam online en ontvang direct reacties van gekwalificeerde huurders en huisgenoten. Kamernet is al 18 jaar het grootste huur- en verhuur platform van Nederland. In Amsterdam zijn dagelijks duizenden nieuwe (internationale) studenten, starters en expats op zoek naar een kamer. Je nieuwe huurder of huisgenoot is dus zó gevonden. Wil je liever zelf je ideale huurder benaderen? Bekijk de profielen van alle huurders in Amsterdam op Kamernet. In Amsterdam komt er elke dag nieuw aanbod bij van kamers, studio's en appartementen. Bekijk de beschikbare kamers in Amsterdam of bekijk direct het woningaanbod van Nederland.
Ben je op zoek naar tips en advies voor de verhuur van je kamer in Amsterdam, dan helpen we je graag! Zo is er op Kamernet meer informatie te vinden rondom het opstellen van een huurcontract, regels voor het verhuren van je kamer of studio, regels bij het onderverhuren van de (tijdelijke) kamer of verdere tips als je als hospita de kamer wenst te verhuren. Kamernet heeft ook een aantal voorbeelden voor een huurcontract. Met deze tips kun je snel en eenvoudig je kamer verhuren in Amsterdam. Of wil je niet je kamer verhuren in Amsterdam? Je kunt ook je kamer verhuren in Utrecht.
X
Dit zeggen verhuurders over Kamernet

In drie stappen jouw kamer verhuren in Amsterdam

1
Zet gratis je advertentie online

In drie eenvoudige stappen plaats je de advertentie van de kamer of woning online en voeg je de omschrijving, foto's of zelfs een video toe. Hierna zal ons team de advertentie controleren en goedkeuren.

Je ontvangt een bevestiging wanneer jouw advertentie online staat en relevante huurders en huisgenoten worden op de hoogte gebracht van jouw beschikbare woonruimte.

2
Ontvang direct reacties van geschikte huurders

De reacties van potentiële huurders en huisgenoten ontvang je per e-mail, via de app en in de handige Kamernet inbox.

Je kunt gratis en gemakkelijk meerdere kandidaten tegelijk beantwoorden met een standaard bericht of met jouw eigen opgeslagen reactie.

3
Kies de nieuwe huurder of huisgenoot

Markeer kandidaten als favoriet of laat via het studentenhuis iedereen zijn stem uitbrengen op de nieuwe potentiële huisgenoten.

Je kunt ook zelf huurders benaderen door te reageren op de profielen. Nodig de beste kandidaten uit voor een bezichtiging en kies je nieuwe huurder of huisgenoot.

Handige artikelen en tips
Kamernet market report
Lees alles over de Nederlandse (ver)huurmarkt.
Hoe bepaal je de huurprijs van de kamer?
Hoe bepaal je de huurprijs van de kamer?
Welke regels zijn er voor het verhuren van een kamer?
Welke regels zijn er voor het verhuren van een kamer?
Win een huisfeest!
Plaats gratis jullie studentenhuis op Kamernet en maak elke maand kans op vette prijzen! Nodig je huisgenoten uit en speel automatisch mee. Deze maand maken jullie kans op een huisfeest t.w.v. €399!
Veelgestelde vragen
 • Wat zijn de regels voor het verhuren van een kamer in Amsterdam?
  Ga je een kamer verhuren in Amsterdam? Een kamer verhuren in Amsterdam is zó gedaan. Heb je een lege kamer in Amsterdam of twijfel je of je jouw kamer, studio of gehele woning kunt verhuren? Er zijn verschillende regels vanuit de gemeente Amsterdam waar je rekening mee dient te houden als je een kamer of (een deel van) de woning wilt verhuren. Zo kun je de kamer onderverhuren of 'huisbewaring' regelen, maar let er wel op dat hier bepaalde voorwaarden voor zijn. Bekijk alle regels voor het onderverhuren van je kamer in Amsterdam. Daarnaast is woningdelen mogelijk, via een hospita of door een kamer in jouw woning te verhuren. Het is ook mogelijk om tijdelijk je gehele woning te verhuren. De regels hiervoor kun je terug vinden via de gemeente Amsterdam of in ons artikel over tijdelijk je kamer verhuren .
  Naast afzonderlijke regels vanuit de gemeente geeft Kamernet alle verhuurders graag algemene tips en adviezen over het verhuren van je kamer, studio of appartement in Amsterdam. Bekijk alle tips voor verhuurders of lees je alvast in over het opstellen van een huurcontract (met een voorbeeld voor een tijdelijk huurcontract of een huurovereenkomst voor onbepaalde tijd). Daar lees je ook wanneer een huurcontract ontbonden kan worden en wanneer de huurder een huurovereenkomst kan opzeggen. Huurders hebben verschillende rechten bij het aangaan van een huurovereenkomst. Lees ook alles over de huurcommissie, om juridische geschillen te voorkomen. Bekijk ook eens of jijzelf of de nieuwe huurder of huisgenoot recht heeft op huurtoeslag voor de lege kamer in Amsterdam.
 • Hoe kan ik gratis, snel en veilig een huurder of huisgenoot vinden via Kamernet?
  Plaats gratis je advertentie op Kamernet en geef daarin aan naar wat voor huurder of huisgenoot je op zoek bent. Kamernet bestaat al 18 jaar en er zijn dagelijks duizenden nieuwe huurders actief. De kans is dus groot dat je direct reacties op de geplaatste kamer, studio of woonruimte ontvangt. Blijf per e-mail of via de gratis app op de hoogte van de berichten van geinteresseerde studenten, starters en expats. Je kunt ook zelf de ideale huisgenoot of huurder benaderen en alle profielen van huurders bekijken . Plan zelf direct de bezichtiging in met de huurders die jij als favoriet gemarkeerd hebt en reageer eventueel met automatische berichten of uitnodigingen.
  Heb je een geschikte (tijdelijke) huurder of huisgenoot gevonden? Je kunt jezelf dan gratis verifieeren en een huurverzoek naar de nieuwe bewoner sturen. Daarin vraag je om een aanbetaling of de betaling van de eerste maand huur en/of borg. Zo weet je al voorafgaand aan de huurperiode dat de betaling is voldaan én ontvang je het bedrag veilig via RentOK .
 • Hoe zit het met de privacy van verhuurders en huurders bij Kamernet?
  Bij Kamernet vinden we het erg belangrijk dat jouw privacy altijd gewaarborgd blijft. We delen uiteraard nooit het huisnummer van de woning of kamer. Jouw telefoonnummer of e-mailadres is nooit zichtbaar voor andere gebruikers op Kamernet en we delen geen contactgegevens met de mensen die reageren op jouw advertentie. Je kunt deze informatie uiteraard wel zelf delen, maar dient hier dan bewust voor te kiezen. Bij het plannen van een bezichtiging dien je dus ook altijd zelf het volledige adres door te geven. We vinden het belangrijk dat het eerste contact tussen de verhuurder en huurder altijd via Kamernet verloopt. Dit is ook de reden dat je geen contactinformatie kunt vermelden in jouw advertentie.
  Omdat er zoveel verhuurders en huurders actief zijn op Kamernet en we veiligheid erg belangrijk vinden, worden alle geplaatste kamers, studio's en appartementen handmatig gecontroleerd alvorens deze online komen te staan. Daarnaast is het mogelijk voor jou als verhuurder of huisgenoot om jezelf te verifieëren en op deze manier een betrouwbaar profiel op Kamernet te krijgen.
 • Hoe kan ik samen met mijn huisgenoten een nieuwe huurder vinden via het studentenhuis op Kamernet?
  Huisgenoot gezocht? Met het studentenhuis op Kamernet kun je samen met je huisgenoten op zoek gaan naar een nieuwe bewoner voor jullie studentenhuis. Bekijk en beantwoord de berichten via de gezamenlijke inbox en rank your roommate door te stemmen op de favoriet!
  Bespreek de stemmen in de huischat en bepaal samen wie jullie uitnodigen voor de hospiteeravond. Voeg gratis de beschikbare kamer toe en bewaar deze voor als iemand het studentenhuis tijdelijk of definitief verlaat. De kamer staat dan zó weer online. Plaats gratis het studentenhuis op Kamernet , nodig je huisgenoten uit, voeg de beschikbare kamer(s) toe en start de gezamenlijke zoektocht! Studentenhuizen bij Kamernet maken elke maand kans op vette prijzen t.w.v. €399!
Plaats de beschikbare kamer in Amsterdam gratis en eenvoudig op Kamernet
Om Kamernet.nl goed te laten functioneren gebruiken wij cookies. We vragen toestemming om de cookies te plaatsen zodat wij jou optimaal kunnen helpen bij de zoektocht naar een nieuwe woning, huurder of huisgenoot.
Akkoord