Woonkamer

Over Kamernet

Kamernet is sinds 2000 hét verhuurplatform voor huurders en verhuurders. Wij brengen vraag en aanbod in heel Nederland samen door de behoeften van onze gebruikers te doorgronden en op onze website en app de slimste mogelijkheden te bieden voor het huren en verhuren van een kamer, studio of appartement. Kamernet is geen makelaar, aanbieder, bemiddelaar of verhuurder van de woningen maar een neutraal, online platform. Zo vinden elk jaar meer dan 30.000 mensen hun nieuwe thuis via Kamernet!

Wat maakt Kamernet speciaal?

2600+ succesvolle huurders

Elke maand vinden gemiddeld ruim 2600 woningzoekenden hun nieuwe thuis via Kamernet.

7000+ nieuwe woonruimten

Elke maand komen er meer dan 7000 nieuwe kamers, studio’s en appartementen bij op Kamernet.

Dagelijkse controles

Ons screening team controleert dagelijks alle nieuwe profielen en advertenties op Kamernet.

Wat biedt Kamernet.nl?

Gratis adverteren

Verhuurders en makelaars adverteren gratis hun kamer, studio of appartement en verhuren zonder kosten.

Uitgebreide controle

Wij controleren dit aanbod handmatig en zorgen voor een actuele en overzichtelijke weergave op het platform.

Klanten vinden elkaar

Verhuurders en makelaars adverteren gratis hun kamer, studio of appartement en verhuren zonder kosten.

Nieuw thuis gevonden

Is er een match? De verhuurder of makelaar vindt een nieuwe huurder en de huurder een nieuw thuis.

Everyone deserves a home

Onze missie

Kamernet streeft ernaar om altijd de grootste in haar soort te blijven; het grootste aanbod, het grootste aantal zoekenden en het grootste bereik. Daarnaast streeft Kamernet ernaar om het gebruik van het platform zo prettig en veilig mogelijk te laten verlopen en aan de behoeften van zowel huurders als verhuurders te voldoen. Door additionele diensten te bieden, doelt Kamernet erop een nieuwe dimensie te creëren in het bijeenbrengen van vraag en aanbod, waarbij alle partijen een duurzame relatie kunnen opbouwen met Kamernet.

Zo houden wij Kamernet veilig

Gecontroleerde advertenties

Alle nieuwe of gewijzigde profielen en advertenties op Kamernet worden door ons screening team gecontroleerd voordat ze online komen te staan. Zij screenen handmatig en middels automatische tools.

Geverifieerde verhuurders

Wij raden alle verhuurders op Kamernet aan zich te verifiëren via iDEAL om het platform voor iedereen nog veiliger te maken. Geverifieerde verhuurders zijn te herkennen aan de groene 'verificatiebadge' op hun profiel.

Veilige betalingen

Via een huurverzoek kunnen huurders de eerste maand huur en/of borg veilig naar de verhuurder overmaken. Nadat de sleutel door de huurder is ontvangen wordt het geld automatisch overgemaakt naar de verhuurder.

Partners

Kamernet is een exclusieve samenwerking aangegaan met verschillende partners die ervoor zorgen dat er nog meer uniek aanbod op het platform is. Door onderstaande gecertificeerde partners is er nog meer keuze in aanbod en is er een nog grotere kans dat huurders op het Kamernet platform een woonruimte kunnen vinden.

camelot europe
Our domain
Grey star
Holland stay
medici
Nido Student
Niya
siht
Student housing
StudyAbroad
The Student Hostel
The student stay
Stu world
Vastestate
Xior Student housing

Handige tips en artikelen

Tips voor studenten

Lees alle tips en artikelen voor studenten met betrekking tot het vinden van een nieuw thuis.

Lees meer
Tips voor studentenhuizen

Lees in deze artikelen hoe jullie samen een geschikte nieuwe huisgenoot kunnen vinden.

Lees meer
Tips voor verhuurders

Ontdek wat er komt kijken bij het verhuren van een woning, waaronder regels en contracten.

Lees meer

Zo werkt Kamernet voor huurders & verhuurders

Vind snel jouw nieuwe woonruimte

Ben je op zoek naar een (tijdelijke) kamer, studio of appartement? Bekijk het aanbod; kom direct in contact met verhuurders en plan jouw (online) bezichtiging!

Bekijk alle woonruimten
Kosteloos verhuren via Kamernet

Adverteer jouw kamer, studio of appartement gratis via Kamernet; bereik snel studenten, starters en expats en verhuur jouw woonruimte zonder kosten.

Verhuur gratis je woning

Veelgestelde vragen

Als je een woning hebt gevonden die je graag wilt huren, kun je reageren via de advertentie om zo in contact te komen met de verhuurder of huisgenoot. Om te kunnen reageren op advertenties, heb je een Premium Account nodig. Als je reageert, wordt je bericht direct naar de verhuurder verstuurd. De verstuurde en ontvangen berichten kun je vinden in je Kamernet inbox. De inbox vind je door te klikken op de envelop rechtsboven op de pagina.

Bij Kamernet kun je gratis een advertentie plaatsen en direct reacties ontvangen van woningzoekenden. Nadat je bent ingelogd of een account hebt aangemaakt, kun je beginnen met het maken van een advertentie. Bij het aanmaken van een advertentie loop je verschillende stappen door zoals het toevoegen van foto’s, omschrijving en faciliteiten. Ook kun je aangeven naar wat voor soort huurder je op zoek bent. Na het afronden van de laatste stap, controleren wij de advertentie en zetten we deze online. Als de advertentie online staat, kun je altijd nog de advertentie aanpassen.

Je kunt bij Kamernet altijd zelf gratis je advertentie plaatsen en aangeven naar wat voor huurder of huisgenoot je op zoek bent. Kamernet bestaat al sinds 2000 en er zijn dagelijks duizenden nieuwe huurders actief. De kans is dus groot dat je direct reacties op de geplaatste kamer, studio of woonruimte ontvangt. Blijf per e-mail of via de gratis app op de hoogte van de berichten van geïnteresseerde studenten, starters en expats. Je kunt ook zelf de ideale huisgenoot of huurder benaderen. Plan direct (online) bezichtiging in met de huurders die jij als favoriet gemarkeerd hebt en selecteer zo zelf een gekwalificeerde huurder.

Om te reageren op een advertentie en een bericht aan de verhuurder te sturen heb je een Premium Account nodig, deze kun je alleen aanschaffen indien je je hebt geregistreerd op de website. Nadat je een Premium Account hebt aangeschaft ga je naar de advertentie waarin je geïnteresseerd bent. Onderaan de pagina vind je een tekstvak waarin je je reactie kunt typen. Nadat je je reactie hebt geschreven klik je op de reageerknop om je reactie naar de verhuurder te sturen.

Neem contact op met onze klantenservice voor verdere vragen.

Neem contact op