Tips voor een snelle, makkelijke en goedkope verhuizing

Ga jij binnenkort op kamers? Dat verhuizen geld, tijd en moeite kost hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen. Graag geven we alle aankomende studenten tips om hun verhuizing soepel te laten verlopen, zodat ze daarna optimaal van hun studententijd kunnen genieten!

Tips om jouw verhuizing soepel te laten verlopen

  1. Spreek van tevoren goed af wat je overneemt van de vorige bewoner en welke spullen er al in het huis zijn. Zo weet je precies wat je wel en niet moet kopen en verhuizen.
  2. Vraag naar de exacte afmetingen van de kamer of meet deze zelf op. Zo kun je van tevoren al een indeling maken en kijken welke spullen je wilt meenemen.
  3. Nieuwe spullen kopen? Meubels zijn niet goedkoop. Een nieuwe bank of kast maakt je portemonnee al snel een paar honderd euro lichter. Kijk daarom eens op Marktplaats! Het aanbod is ontzettend groot en vaak verkeren de spullen nog in goede staat. Als de verkoper in de buurt woont kun je even langsgaan om te kijken. Mocht je verder in het land iets gezien hebben, vraag dan om goede foto’s en laat je spullen bezorgen via Brenger
    Met de code: KAMERNET krijg jij als student ook nog is 13,5% korting.
  4. Kijk ook eens wat je nog bij je ouders hebt liggen of eventueel kunt overnemen van familieleden of vrienden.
  5. Als je al je spullen hebt, moeten ze ook nog naar je nieuwe kamer worden gebracht. Je hebt verschillende opties: zelf een paar keer op en neer rijden met een auto, een busje huren, een koerier inschakelen of Brenger gebruiken! De laatste optie neemt je een hoop werk uit handen en is daarnaast ook nog eens de goedkoopste optie. Bij Brenger nemen koeriers die door Nederland rijden, jouw spullen mee als ze nog plaats over hebben in hun bus. Er rijden dagelijks 1 miljoen busjes door Nederland, die niet altijd gevuld zijn en vaak leeg terugrijden. Brenger koppelt mensen die grote spullen vervoerd willen hebben aan deze koeriers. Zo verdient een brenger wat bij en heb jij goedkoop transport, geen gedoe én tijd over!
  6. Ben je verhuisd? Vergeet je daarna niet in te schrijven bij je nieuwe gemeente en daarnaast je adreswijziging door te geven aan instanties de gemeente, DUO, je bank, je zorgverzekering, etc. Ook een nieuwe huisarts en tandarts zoeken kan nuttig zijn. Vraag eventueel je nieuwe huisgenoten voor suggesties.
  7. Genieten van je nieuwe kamer en het studentenleven!

Heb je nog geen woning gevonden? Start dan direct de zoektocht bij Kamernet! Bij Kamernet zijn er veel huisgenoten en verhuurders op zoek naar een nieuwe bewoner. Bekijk het ruime aanbod van kamers te huur of alle beschikbare studio's en appartementen.