Hier moet je op letten bij het kopen van een nieuwe bril

Tegenwoordig kun je voor een goede prijs een nieuwe bril scoren, en dan ook nog eens met een mooi design. Maar waar moet je dan allemaal op letten? En waar kun je dan zo een bril scoren? Wij hebben het hieronder uitgeschreven.

Oogmeting

Gebruik jij al heel lang lenzen of heb je al een lange tijd dezelfde bril? Dan is het waarschijnlijk tijd om tussentijds je ogen op te laten meten. Dit kun je gelukkig gratis doen bij de lokale opticien. Je hoeft dan niet direct een dure merkbril te kopen, je kunt altijd zeggen dat je later wanneer je meer tijd hebt terug komt voor het uitzoeken van een bril. Het hebben van je recept is erg handig, vooral als je online je bril wilt bestellen. Dan kun je super snel je recept doorgeven en heb je zo je nieuwe bril.

Model van de bril

Heb jij geen idee welke bril of welk model je goed zal staan? Dan is het handig om bijvoorbeeld langs te gaan bij de lokale opticien. Waarschijnlijk heb je weinig zin om daar tijd voor vrij te maken. Een goede oplossing is dan om gewoon online in een virtuele paskamer een bril te ‘passen’, dit kan bijvoorbeeld bij Charlie Temple. Met de webcam kun je dan virtueel de bril passen en zo de juiste bril kiezen.

Type glazen

Naast het vinden van een bril op de juiste sterkte en een bril die perfect past, is het type glazen ook belangrijk. De bekende opties zijn natuurlijk ontspiegelde brillen (tegen reflectie)of multifocale brillen (daarmee kun je én ver weg én dichtbij goed zien). Een minder bekend type glas is computerglas. Dit glas is speciaal ontwikkeld voor mensen die veel kijken op hun tv, computer, laptop, tablet of mobiele telefoon.

Overal wordt je namelijk blootgesteld aan schermen, voornamelijk schermen met LED back light. Dit wordt ook wel blauw licht genoemd. Het nadeel van veel blauw licht is dat het je heel erg vermoeid en je oog zelfs kan beschadigen. Om dit tegen te gaan kun je dus een bril met computerglazen – ook wel Blue Cut Technology genoemd – aanschaffen. Een bril met computerglazen ziet er trouwens hetzelfde uit als een normale bril en voor 15 euro extra heb je al deze speciale glazen.

Prijs

Je kunt je nieuwe bril zo duur maken als je wilt. Je kunt bijvoorbeeld een mooi merkmontuur bestellen bij Hans Anders of juist gebruik maken van de regelmatige aanbiedingen die ze hebben waarbij je zelfs een gratis bril krijgt. Je kunt natuurlijk ook direct voor een goedkope optie kiezen zoals bij Charlie Temple (voor 25 euro heb je een complete én stijlvolle bril).