De 10 beste tips voor het inrichten van je studentenkamer

J e studentenkamer: een heilige rustplaats en je nieuwe thuis. Het is dan ook meer dan logisch dat je deze ruimte zo leuk en persoonlijk mogelijk wilt inrichten. Vaak is het ook geen enorme ruimte en heb je een gelimiteerd budget om te spenderen aan je inrichting. Daarom hebben wij de beste tips opgesteld waarmee jij je nieuwe kamer slim en goedkoop kunt inrichten.

1. Lichte kleuren in je kamer

Het gebruik van lichte kleuren in een ruimte is een vuistregel voor binnenhuisarchitecten en jij kunt die natuurlijk makkelijk toepassen in jouw kamer. Gebruik kleuren zoals wit, beige en crème in combinatie met elkaar om een rustige indruk te creëren in je interieur. Felle kleuren en opvallende items kun je toevoegen, zolang de grote oppervlaktes maar een rustige kleur hebben.

2. Gebruik je meubels multifunctioneel

Meubels kunnen verschillende functies hebben, zo functioneert je stoel waarschijnlijk als een kledingkast. Een veel slimmere manier om je meubels meerdere functies te geven, is bijvoorbeeld het aanschaffen van een kleine eettafel waar je ook aan kunt studeren. Zo bespaar je ruimte door geen bureau te nemen.

3. Creëer een leuke sfeer

Een warme sfeer kun je soms missen als je op kamers woont. Je kunt zelf een goed begin maken door kaarsjes aan te steken en lampjes op te hangen. Met dit licht creëer je warmte en een heerlijke sfeer, vooral tijdens de donkere dagen van de winter.

4. Gebruik je muren slim

Door planken aan je muur te hangen kun je zo veel spullen opbergen, zonder dat er een grote logge kast in je kamer komt te staan. Door de boeken op een leuke manier af te wisselen met items zoals een kleine vaas of plant, wordt het ook nog eens een hippe en stijlvolle plank.

5. Opbergboxen voor kleine ruimtes

Wanneer je weinig ruimte hebt, is het verstandig om alle ruimtes goed te benutten. Denk bijvoorbeeld aan bovenop je kast of juist onder je bank of bed. Je kunt doorzichtige opbergboxen aanschaffen, om zo de spullen die je niet dagelijks gebruikt georganiseerd en netjes op te bergen.

6. Neuzen bij de kringloop

De kringloop is een plek waar geweldige items verstopt zitten tussen de rommel. Zie het dan ook als een echte uitdaging om de geweldige items te scoren. Vaak kun je spullen voor een prikkie meenemen, dat is natuurlijk ideaal voor jou als student.

7. Spiegels doen ruimtes groter lijken

Een spiegel hoeft niet te beteken dat jij ijdel bent. Nee, jij schaft natuurlijk een spiegel aan zodat je studentenkamer groter lijkt. Wat je reden dan ook is, een grote spiegel doet een ruimte veel groter lijken dan dat deze eigenlijk is.

8. Gebruik lage meubels

Een massief houten hoge bed met een bijpassende kast? Klinkt erg mooi, maar is dat wel zo slim in jouw studentenwoning? Een ruimte kan kleiner lijken doordat er grote en hoge meubels in staan. Kies in plaats van deze meubels voor lage, lichte meubels. Hierdoor zal je kamer een stuk aangenamer en rustiger ogen.

9. DIY

Ben jij goed in knutselen of dingen maken? Ga dan de uitdaging aan en maak spullen voor je kamer. Zo zijn op YouTube, Pinterest, Tumblr en Instagram onwijs veel ideeën voor doe-het-zelf projecten. Vaak kun je designer meubels of items na maken voor een fractie van de prijs. Aan de slag dus!

10. Vraag rond om hulp!

Je kunt een de vrienden van je ouders of kennissen vragen of ze nog spullen wel willen doen. Vaak doen ze dit voor vrijwel geen geld of helemaal gratis. Daarnaast kun je ook je netwerk inschakelen om hulp te vinden bij je DIY-projecten! Is jouw opa of oom erg handig? Of helpt jouw buurman je graag? Vraag om hulp en bouw allemaal leuke en unieke dingen voor je eigen studentenkamer.

Wij wensen je in ieder geval veel succes met het verhuizen en je studie!