Duurzaam op kamers gaan

In Nederland wordt er veel gedaan op het gebied van duurzaamheid en wonen. Zo is er bijvoorbeeld in Nijmegen een woning gebouwd met stro, leem en hout en in Houten is er een project waarbij er een wijk volledig ecologisch is ingericht. Camelot is een partij die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan en hier veel aandacht aan besteedt. Zo zijn ze constant bezig met vraagstukken hoe ze dit kunnen verwerken in de projecten rond leegstandsbeheer en op deze manier hun steentje bijdrage aan een beter milieu.

Leegstaand vastgoed een tweede leven geven

In Nederland komt er veel leegstand voor in panden en kantoren. Deze panden worden vaak gebouwd met één functie in het achterhoofd en zijn hierdoor bijna onbruikbaar wanneer een bedrijf het pand verlaat. Camelot zorgt ervoor dat deze panden een nieuw tweede leven krijgen. Verschillende voorbeelden van projecten van Camelot zijn: De Rijswijkstraat in Amsterdam, Campus Luna in Eindhoven, Campus Verbeekstraat in Leiden, Campus 026 in Arnhem en binnenkort ook Campus 015 in Delft. Hierin heeft Camelot kantoorpanden een nieuw leven gegeven en zijn het nu woonruimtes waar men comfortabel kan wonen.

Gebruik van duurzame materialen

Duurzaam omgaan met materialen houdt in dat bestaande materialen worden hergebruikt en daarnaast wordt er ook gebruik gemaakt van duurzame nieuwe materialen. Bijvoorbeeld prefab douchecabines (kant en klare douchecabines), en kozijnen van aluminium die weinig onderhoud nodig hebben. Bij de ontwikkeling van deze projecten wordt er veel rekening gehouden met het milieu. De kunststof vloeren worden niet bij elke nieuwe bewoner vervangen. Op deze manier heeft de vloer een langere levensduur en is er geen verspilling van het materiaal.

Duurzaam op kamers gaan

Ben jij benieuwd naar deze projecten en zie jij het wel voor je om duurzaam op kamers te gaan? Op Kamernet kun je het aanbod vinden van deze duurzame projecten en contact op nemen met de verhuurder.