De beste deals voor studenten

Studeren is al duur genoeg en naast het betalen van je huur, eten en rekeningen wil je het liefst ruimte overhouden voor leuke dingen. Wij hebben alle kortingen en acties voor jou als student op een rijtje gezet en aangegeven waar je welke korting ontvangt of hoe je op vaste lasten kunt besparen.

Kortingspas voor studenten

Jullie zijn vast allemaal bekend met de CJP-pas waarmee je allerlei leuke korting kunt scoren op cultuur, festivals en lifestyle. Maar wist je ook dat er een speciale kortingspas bestaat voor mbo, hbo en wo studenten? Ja ja, de Knaek-pas! Met deze pas (en app!) kun jij als student in iedere studentenstad genieten van veel voordeel bij zowel landelijke als plaatselijke bedrijven. Zo krijg je bijvoorbeeld altijd je 2e burger gratis bij McDonald's en geniet je van 10% korting bij Hunkemöller of Perry. Benieuwd naar de Knaek? Vind uit welke studentenkorting jij krijgt met de Knaek.

Lease jullie inboedel voor €10,- p/m

Als je op kamers gaat, al in een studentenhuis woont of een eigen studio hebt wil je regelmatig kunnen koken, wassen, en tv kijken. De kosten van een wasmachine, droger of koelkast zijn in aanschaf nogal hoog en niet voor elke student te betalen. Als je een huishouden deelt met je huisgenoten is het huren van inboedel en witgoed ideaal. Lease deze al vanaf €10,- per maand. Is er iets kapot? Dan krijgen jullie gewoon een vervangend apparaat. Je huurt eenvoudig o.a. een wasmachine, koelkast, vaatwasser, televisie, en zelfs voor je laptop ben je hier aan het juiste adres! Lees hier meer.

Een andere goede tip om aan nieuwe items voor in je woning te komen is je familie vragen, op social media en tweedehands-sites te zoeken op 'gratis af te halen' en om je ouders te overtuigen zelf een nieuwe tv aan te schaffen, dan kan jij de oude claimen ;).

Goedkoop eten, boodschappen doen en shoppen

Niet alleen voor het eten, maar ook voor andere items als kleding, shampoo, make-up en huishoudelijke artikelen is het verstandig om folders te laten bezorgen bij jullie studentenhuis, of deze wekelijks online te bekijken. Er zijn verschillende apps waarmee je de aanbiedingen per winkelketen kunt vinden. Geef je een huisfeestje? Zoek op aanbiedingen voor drinken en eten en scoor goedkoop je kratje en snacks! Daarnaast is het ook slim om je boodschappen in te slaan bij bepaalde 1+1 gratis acties en om bijvoorbeeld groente en fruit te kopen 'binnen het seizoen'. Ga ook eens langs je lokale markt en scoor nét voor sluitingstijd voor €1,- veel groente, fruit of vis.

Er zijn daarnaast veel restaurants met studentenacties en in elke studentenstad is er wel minimaal één bar met happy hour. Restaurants stunten vaak met gehele menu prijzen rond een tijd dat ze doorgaans geen gasten hebben. Ook kan je vaak gratis ergens eten als je jarig bent. Zoek op de naam van je stad en 'studentenactie' of 'studentenmenu' en er gaat een wereld voor je open.

Deals voor een voordelige vakantie

Willen jij en je huisgenoten naar de zon of sneeuw maar is jullie budget niet toereikend? Gelukkig zijn er veel initiatieven waarbij je goedkoop een auto of busje kunt huren, op een voordelige manier huisjes kunt boeken en vliegtickets kunt scoren. Er zijn veel studenten reisorganisaties waar je vaak een goede deal kunt krijgen als je met een groep op vakantie gaat. Er zijn talloze goedekope vakantiebestemmingen in bijvoorbeeld Oost-Europa of Zuidoost Azië. En als je je ticket niet zelf kunt betalen, ga dan aan de slag als ski-leraar, promotor voor een beachclub of reisleider op bestemming!

Wist je trouwens dat luchtvaartmaatschappijen de prijzen enorm laten schommelen door het jaar, de maand en zelfs de week heen? Het goedkoopste moment om een vliegticket te boeken schijnt de dinsdagmiddag te zijn en het duurste moment de zondagavond. Je kunt altijd tickets vergelijken en gratis de goedkoopste vlucht vinden via deze vergelijkingssite en zo de beste prijs krijgen.

Kies voor de best passende contracten

Huur je inclusief of exclusief gas, water en electriciteit? Als je zelf de contracten van je energieleverancier moet regelen kan het wel eens voordelig zijn om jaarlijks over te stappen op een nieuwe leverancier. Let er wel op dat er soms een boete komt als je contract nog niet is afgelopen. Ook zijn er heel veel mensen die elk jaar wisselen van zorgverzekering en telecomprovider. Dit soort leveranciers (voor zorg, telefonie, energie, verzekeringen etc.) hebben vaak een aparte tak voor studenten en er is vaak een moment in het jaar dat zo'n leverancier stunt met hele lage prijzen. Doe goed onderzoek naar je huidige contracten en kosten en maak de afweging of je misschien beter kunt overstappen. Je kunt dit ook overleggen met de huisbaas en samen kijken of de huurprijs inclusief mogelijk omlaag kan.

Je kunt bij een zorgverzekering zelf vaak de hoogte van je eigen risico bepalen door de maandelijkse premie omlaag te doen. Maar let wel: als je vaak ziek bent kun je juist beter je eigen risico zo laag mogelijk houden. Kijken welke zorgverzekering en premie het beste bij je past kun je gratis doen via deze vergelijker. Zo kun je eenvoudig volgend jaar geld overhouden voor een stedentrip, sportschoolabonnement of gewoon een paar avonden in de kroeg! Vergelijk alle zorgverzekeringen, stap over en bespaar €250!

Check de sportschool, universiteit en je vrienden

Een goede deal is zo gevonden als je wat informatie vraagt bij je sportschool, bijbaan, universiteit en natuurlijk bij je eigen vrienden en familie. Vraag aan je vrienden waar zij hun contracten hebben afgesloten, hun inkopen doen, hun vakanties boeken en waar zij de beste deals gevonden hebben. Daarnaast heeft de universiteit en campus(shop) ook vaak speciale aanbiedingen voor bijvoorbeeld studieboeken of laptops. Bij de sportschool kun je vaak een goedkoper abonnement afsluiten als je een vooruitbetaling van een jaar doet en je kunt al gauw een maand gratis sporten als je vrienden aandraagt als nieuwe klanten. Gezellig én voordelig sporten; een win-win situatie!

Daarnaast doet de studentenstad waar je gaat studeren of al woont aan stadspromotie voor studenten. Een gemeente en stad wil de stad zo aantrekkelijk mogelijk maken voor jou als student en in samenwerking met lokale organisaties zie je vaak dat er speciale studentendeals zijn samengesteld. Dit is ook voor internationale studenten erg handig! Zo kun je vaak voordelig sporten via een studentensport organisatie, goedkoop eten bij bepaalde restaurants én ontvang je soms een pakket vanuit de gemeente of universiteit wanneer je je studie start met een kaart van de stad + heel veel leuke aanbiedingen.