Kamer verhuren in Rotterdam?

Plaats gratis de kamer op

Vind je nieuwe huurder in Rotterdam in gemiddeld 9 dagen

Wat is de locatie van de woning of kamer die je wilt verhuren?
Momenteel zoeken 690 mensen bij Kamernet een woning in Rotterdam
Advertentie maken

Plaats gratis en snel je (tijdelijke) kamer, studio of studentenhuis op Kamernet

Bereik duizenden matchende (internationale) studenten, starters en expats en ontvang direct reacties

Gebruik gratis de smart inbox via de website en gratis app én selecteer zelf de ideale nieuwe huisgenoot

Een kamer verhuren in Rotterdam

Wil jij een kamer verhuren in Rotterdam? Vind jouw nieuwe huurder of huisgenoot in Rotterdam gratis en eenvoudig via Kamernet. Met 18 jaar ervaring en dagelijks duizenden nieuwe studenten, starters en expats die op zoek zijn naar een kamer in Rotterdam, is de nieuwe bewoner zó gevonden. Plaats gratis de advertentie van de kamer in Rotterdam op Kamernet en ontvang vandaag al reacties van gekwalificeerde huisgenoten en huurders. Het is bij Kamernet ook mogelijk om zelf je ideale huisgenoot of huurder in Rotterdam te zoeken, selecteren en te benaderen. Elke dag komt er nieuw aanbod in Rotterdam bij. Gebruik de zoekfilters en bekijk alle kamers in Rotterdam of bekijk het huuraanbod in heel Nederland.
Kamernet geeft je graag tips en advies bij de verhuur van je kamer. Zo is er bij onze handige tips voor verhuurders meer informatie te vinden rondom regels voor het (tijdelijk) verhuren van je kamer, voorbeelden van verschillende huurcontracten, de regels voor belastingaangifte bij het verhuren van je eigen woning, richtlijnen voor onderverhuur van de kamer of advies voor hospita's die een kamer willen voor verhuren in Rotterdam. Met deze tips kun je snel en eenvoudig je kamer verhuren in Rotterdam. Of wil je niet je kamer verhuren in Rotterdam? Je kunt ook je kamer verhuren in Breda.
Dit zeggen verhuurders over Kamernet

In drie stappen jouw kamer verhuren in Rotterdam

1
Zet gratis je advertentie online

In drie eenvoudige stappen plaats je de advertentie van de kamer of woning online en voeg je de omschrijving, foto's of zelfs een video toe. Hierna zal ons team de advertentie controleren en goedkeuren.

Je ontvangt een bevestiging wanneer jouw advertentie online staat en relevante huurders en huisgenoten worden op de hoogte gebracht van jouw beschikbare woonruimte.

2
Ontvang direct reacties van geschikte huurders

De reacties van potentiële huurders en huisgenoten ontvang je per e-mail, via de app en in de handige Kamernet inbox.

Je kunt gratis en gemakkelijk meerdere kandidaten tegelijk beantwoorden met een standaard bericht of met jouw eigen opgeslagen reactie.

3
Kies de nieuwe huurder of huisgenoot

Markeer kandidaten als favoriet of laat via het studentenhuis iedereen zijn stem uitbrengen op de nieuwe potentiële huisgenoten.

Je kunt ook zelf huurders benaderen door te reageren op de profielen. Nodig de beste kandidaten uit voor een bezichtiging en kies je nieuwe huurder of huisgenoot.

Handige artikelen en tips
Hoe bepaal je de huurprijs van de kamer?
Hoe bepaal je de huurprijs van de kamer?
Welke regels zijn er voor het verhuren van een kamer?
Welke regels zijn er voor het verhuren van een kamer?
Bekijk alle handige tips en artikelen voor verhuren
Bekijk alle handige tips en artikelen voor verhuren
Studentenhuis
Plaats gratis jullie studentenhuis op Kamernet en maak elke maand kans op vette prijzen! Nodig je huisgenoten uit en speel automatisch mee. Deze maand maken jullie kans op een spelletjes pakket t.w.v. €399 voor jou en je huisgenoten!
Veelgestelde vragen
 • Wat zijn de regels voor het verhuren van een kamer in Rotterdam?
  Ga je een kamer verhuren in Rotterdam? Een kamer verhuren in Rotterdam is zó gedaan. Zoek je een huurder of huisgenoot in Rotterdam voor de lege kamer? Dan zijn er een aantal regels waar je rekening mee dient te houden. De gemeente Rotterdam kan je een vergunning verstrekken voor het verhuren van kamers in een studentenhuis en voor bijvoorbeeld het opdelen van een pand in verschillende kamers. Je dient altijd rekening te houden met de brandveiligheid. Kom je deze regels niet na? Dan zijn er sancties die de gemeente jou kan opleggen. Let er naast vergunningen en brandveiligheid op dat je rekening blijft houden met de juridische aspecten rondom het verhuren van je kamer in Rotterdam.
  Zo zijn er regels voor het vragen van extra kosten bovenop de huurprijs en is het goed om je bewust te blijven van de rechten van de huurder. Er zijn ook diverse zaken die in een huurovereenkomst dienen te staan. Kamernet geeft je een voorbeeld van een huurcontract voor onbepaalde tijd en een voorbeeld voor een tijdelijke huurovereenkomst. Vermeld altijd wat de huurtermijn is en wanneer het huurcontract opgezegd kan worden. Er is een andere huurovereenkomst nodig bij onderverhuur van je kamer in Rotterdam. In deze artikelen staan alle regels voor tijdelijke verhuur en onderverhuur van je kamer.
 • Hoe kan ik gratis, snel en veilig een huurder of huisgenoot vinden via Kamernet?
  Plaats gratis je advertentie op Kamernet en geef daarin aan naar wat voor huurder of huisgenoot je op zoek bent. Kamernet bestaat al 18 jaar en er zijn dagelijks duizenden nieuwe huurders actief. De kans is dus groot dat je direct reacties op de geplaatste kamer, studio of woonruimte ontvangt. Blijf per e-mail of via de gratis app op de hoogte van de berichten van geinteresseerde studenten, starters en expats. Je kunt ook zelf de ideale huisgenoot of huurder benaderen en alle profielen van huurders bekijken . Plan zelf direct de bezichtiging in met de huurders die jij als favoriet gemarkeerd hebt en reageer eventueel met automatische berichten of uitnodigingen.
  Heb je een geschikte (tijdelijke) huurder of huisgenoot gevonden? Je kunt jezelf dan gratis verifieeren en een huurverzoek naar de nieuwe bewoner sturen. Daarin vraag je om een aanbetaling of de betaling van de eerste maand huur en/of borg. Zo weet je al voorafgaand aan de huurperiode dat de betaling is voldaan én ontvang je het bedrag veilig via RentOK .
 • Hoe zit het met de privacy van verhuurders en huurders bij Kamernet?
  Bij Kamernet vinden we het erg belangrijk dat jouw privacy altijd gewaarborgd blijft. We delen uiteraard nooit het huisnummer van de woning of kamer. Jouw telefoonnummer of e-mailadres is nooit zichtbaar voor andere gebruikers op Kamernet en we delen geen contactgegevens met de mensen die reageren op jouw advertentie. Je kunt deze informatie uiteraard wel zelf delen, maar dient hier dan bewust voor te kiezen. Bij het plannen van een bezichtiging dien je dus ook altijd zelf het volledige adres door te geven. We vinden het belangrijk dat het eerste contact tussen de verhuurder en huurder altijd via Kamernet verloopt. Dit is ook de reden dat je geen contactinformatie kunt vermelden in jouw advertentie.
  Omdat er zoveel verhuurders en huurders actief zijn op Kamernet en we veiligheid erg belangrijk vinden, worden alle geplaatste kamers, studio's en appartementen handmatig gecontroleerd alvorens deze online komen te staan. Daarnaast is het mogelijk voor jou als verhuurder of huisgenoot om jezelf te verifieëren en op deze manier een betrouwbaar profiel op Kamernet te krijgen.
 • Hoe kan ik samen met mijn huisgenoten een nieuwe huurder vinden via het studentenhuis op Kamernet?
  Huisgenoot gezocht? Met het studentenhuis op Kamernet kun je samen met je huisgenoten op zoek gaan naar een nieuwe bewoner voor jullie studentenhuis. Bekijk en beantwoord de berichten via de gezamenlijke inbox en rank your roommate door te stemmen op de favoriet!
  Bespreek de stemmen in de huischat en bepaal samen wie jullie uitnodigen voor de hospiteeravond. Voeg gratis de beschikbare kamer toe en bewaar deze voor als iemand het studentenhuis tijdelijk of definitief verlaat. De kamer staat dan zó weer online. Plaats gratis het studentenhuis op Kamernet , nodig je huisgenoten uit, voeg de beschikbare kamer(s) toe en start de gezamenlijke zoektocht! Studentenhuizen bij Kamernet maken elke maand kans op vette prijzen t.w.v. €399!
Plaats de beschikbare kamer in Rotterdam gratis en eenvoudig op Kamernet
Om Kamernet.nl goed te laten functioneren gebruiken wij cookies. We vragen toestemming om de cookies te plaatsen zodat wij jou optimaal kunnen helpen bij de zoektocht naar een nieuwe woning, huurder of huisgenoot.
Akkoord