De beste bijbanen voor tijdens je studie

T egenwoordig is studeren en op kamers wonen is niet altijd mogelijk zonder een bijbaan ernaast. Studeren wordt steeds duurder en studenten - inclusief hun ouders - voelen dit. In plaats van de leuke dingen in het studentenleven opgeven - zoals borrels en feestjes - is het hebben van een bijbaan essentieel. Heb je weinig inspiratie? Wij hebben de 16 beste bijbaantjes op een rijtje voor je geplaatst!

1. Check alle vacature sites

Weet jij niet goed welke bijbaan je wilt? Kijk dan op vacature websites en zoek naar welke baantjes beschikbaar zijn in jouw stad of wijk. Zo kom je misschien iets tegen waar je niet eerder aan dacht! Je kunt bijvoorbeeld zoeken op deze website.

2. Callcenter

Ben jij goed met mensen? En vind jij met vreemden bellen niet eng? Dan is werken in een callcenter een goed idee! Vaak gaat het ofwel om klantenservice ofwel om het verkopen over de telefoon. In het laatste geval zitten er vaak ook nog veel bonussen bij - extra verdienen dus.

3. Vraag naar vacatures op de campus

Werken op de universiteit is een makkelijke baan, vooral omdat ze rekening houden met het rooster van je lesser. Je kunt bijvoorbeeld als student assistent of bij de onderwijsadministratie werken, zo ben je direct ook op de hoogte van wat zich allemaal afspeeld op de universiteit.

4. Oppassen

In grote steden zijn veel werkende mensen, waarvan sommigen ook kinderen hebben. En laat jou nou af een toe een drukke avond met veel huiswerk hebben, wat je prima kunt combineren met oppassen.

5. Horeca

Er zijn veel cafés en restaurants waar ze door het jaar heen nieuw personeel zoeken. Is horeca jou ding? Loop dan café's en restaurants in de buurt binnen en vraag of ze nog iemand in de bediening of keuken zoeken. Het voordeel? Je kunt in het weekend en buiten collegetijden werken.

6. Supermarkt

Een supermarkt is niet alleen voor 16-jarige mensen, maar jij kunt er ook aan de slag als student. Vooral in studentensteden staan supermarkten open voor studenten als werknemers. Daarnaast verdien je meestal ook nog eens extra als je in het weekend werkt.

7. Ouderen

Wil jij iets aardigs doen voor iemand anders en daarmee ook nog eens je zakcentje verdienen? Dan is werken voor ouderen een leuke baan voor jou. Ouderen zijn vaak eenzaam en hebben veel klusjes die ze niet zelf kunnen. Wanneer jij deze taak op je neemt hou je iemand gezelschap, help je diegene en voel je je goed over je werk.

8. Schoonmaken

Veel studenten werken in de schoonmaak van grote bedrijven, sportscholen of ziekenhuizen naast hun studie. Je verdiend er gemiddeld meer mee dna in de horeca en kunt vaak juist erg vroeg of erg laat aan de slag. Hierdoor is het goed te combineren met colleges. Vaak zijn de schoonmaakwerkzaamheden ook beperkt tot afstoffen, stofzuigen en prullenbakken legen - prima te doen dus.

9. Honden uitlaten

Ben jij een dierenvriend? Dan is deze baan je op het lijf geschreven. Veel mensen die fulltime werken, willen wel een hond maar kunnen deze niet uitlaten. En daar maak jij gebruik van! Ga naar de plek waar veel YUP-ies wonen en vraag rond of iemand hier behoefte aan heeft. Je kunt altijd ook het park proberen.

10. Festivals

Het klinkt te goed om waar te zijn - en gratis je favoriete artiesten zien optreden en geld verdienen. Dat kan wanneer je aan het werk bent op een festival. Op de sites of evenementen pagina's van festivals kun je vaak een gedeelte voor vacatures vinden.

11. Klussen

Kan jij goed uit de voeten met gereedschap? Dan kun je helpen bij reparaties aan het huis van mensen. Vaak zijn echte vakmannen erg prijzig, dus mensen zullen blij zijn om jou als goedkopere optie in te huren

12. Bijles geven

Was jij goed in wiskunde? Of juist een ster in Frans? Gebruik je talenten dan om geld te verdienen! Je kunt je vaak online aanmelden als bijlesleraar voor scholieren. Vooral wanneer de eindexamens eraan komen is er veel werk.

13. Groene vingers

Is er een bloemenveiling bij jou in de buurt? Of zijn er veel kassen in de buurt? Naast een hoog uurloon, kun je vaak werken op hele vroege tijden in het weekend. Zo ben je vroeg klaar met werken, heb je een goed zakcentje verdiend en heb je alle andere dagen vrij.

14. Kledingwinkel

Wil jij korting op al je nieuwe outfits? Dat is natuurlijk ideaal als student. Als je bij een winkel werkt, ontvang je namelijk vaak 20 tot 40% personeelskorting! Dat is mooi meegenomen. Dus loop binnen bij je favoriete winkel en vraag of ze nog mensen zoeken.

15. Sales promotie

Is verkopen echt jouw ding? Dan kun je werken als sales promotor. Je werkt van voor verschillende bedrijven in grote winkels en brengt hun producten onder de aandacht. Je kunt er ook nog eens veel geld mee verdienen - dat is natuurlijk perfect.

16. Hulp aan huis

Je kunt je aanmelden als hulpje. Dan kunnen andere mensen in dezelfde stad jouw opbellen als ze een klus voor je hebben. Het kan uiteenlopen van grasmaaien tot opruimen, maar verdiend goed per uur!

Welke studenten bijbaan je ook kiest, we wensen je veel succes!