Kamer verhuren in Leeuwarden?

Plaats gratis de kamer op

Vind je nieuwe huurder in Leeuwarden in gemiddeld 12 dagen

Wat is de locatie van de woning of kamer die je wilt verhuren?
Momenteel zoeken 125 mensen bij Kamernet een woning in Leeuwarden
Advertentie maken

Plaats gratis en snel je (tijdelijke) kamer, studio of studentenhuis

Ontvang reacties van studenten, starters en expats

Alle matchende zoekers direct op de hoogte gebracht

Een kamer verhuren in Leeuwarden

Dit zeggen verhuurders over Kamernet
Ontmoet je potentiële huurders
Deze gebruikers zoeken momenteel een Kamer in Leeuwarden

In drie stappen jouw kamer verhuren in Leeuwarden

1. Zet gratis je advertentie online
In drie eenvoudige stappen plaats je de advertentie van de kamer of woning online en voeg je de omschrijving, foto's of zelfs een video toe.
2. Ontvang direct reacties
De reacties van woningzoekers ontvang je direct per e-mail, via de app of de handige Kamernet inbox.
3. Kies een nieuwe huurder of huisgenoot
Markeer kandidaten als favoriet of laat via het studentenhuis iedereen zijn stem uitbrengen op de nieuwe potentiële huisgenoten.
Handige artikelen en tips
Hoe bepaal je de huurprijs van de kamer?
Hoe bepaal je de huurprijs van de kamer?
Welke regels zijn er voor het verhuren van een kamer?
Welke regels zijn er voor het verhuren van een kamer?
Bekijk alle handige tips en artikelen voor verhuren
Bekijk alle handige tips en artikelen voor verhuren
Win een game console om samen met je huisgenoten te gamen
Plaats gratis jullie studentenhuis op Kamernet en maak elke maand kans op vette prijzen! Nodig je huisgenoten uit en speel automatisch mee. Deze maand maken jullie kans op een game console t.w.v. €399!
Veelgestelde vragen
 • Wat zijn de regels voor het verhuren van een kamer in Leeuwarden?
  Ga je een kamer verhuren in Leeuwarden? Een kamer verhuren in Leeuwarden is zó gedaan. Leeuwarden is een bruisende studentenstad waar niet alleen veel studenten, maar ook starters en expats op zoek zijn naar hun nieuwe thuis. Voordat je een nieuwe huurder in de lege kamer, studio of woning laat wonen is het goed om op de hoogte te zijn van de regels van de gemeente Leeuwarden bij het verhuren in Friesland. Je hebt mogelijk een of meerdere verhuurvergunningen nodig wanneer je een huurovereenkomst aangaat met de gekozen huurder in Leeuwarden. Kamernet heeft een handig overzicht met algemene artikelen met regels voor het verhuren van je kamer in Leeuwarden. Daarnaast we je graag meer informatie rondom belastingaangifte bij kamerverhuur en de huurinkomsten. Wil je weten wat er in een huurcontract dient te staan als je jouw nieuwe huurder hebt gevonden? Hier vind je alle tips om een huurcontract op te stellen en je kunt gebruik maken van het voorbeeld van een tijdelijke huurovereenkomst of een voorbeeld huurcontract voor onbepaalde tijd. Wil de huurder het huurcontract ontbinden? Zorg ervoor dat je weet wat de rechten van de huurder zijn.
  Ga je Leeuwarden tijdelijk verlaten, studeren in het buitenland of komt er tijdelijk een kamer vrij? In ons artikel lees je de verschillende regels voor tijdelijke verhuur en de richtlijnen voor onderverhuur van je kamer. Voor alle regels bij het verhuren van je kamer in Groningen verwijzen we je graag door naar handige tips voor verhuren . Mogelijk heb jij zelf recht op huurtoeslag, of wil de nieuwe huurder huursubsidie aanvragen. Je kunt eenvoudig terug vinden wat de voorwaarden zijn voor het ontvangen van huurtoeslag. Klaar om jouw nieuwe huurder te zoeken? Plaats gratis jouw kamer in Leeuwarden op Kamernet en bereik direct duizenden serieuze huurders in Leeuwarden en omgeving.
 • Hoe kan ik gratis, snel en veilig een huurder of huisgenoot vinden via Kamernet?
  Plaats gratis je advertentie op Kamernet en geef daarin aan naar wat voor huurder of huisgenoot je op zoek bent. Kamernet bestaat al 18 jaar en er zijn dagelijks duizenden nieuwe huurders actief. De kans is dus groot dat je direct reacties op de geplaatste kamer, studio of woonruimte ontvangt. Blijf per e-mail of via de gratis app op de hoogte van de berichten van geinteresseerde studenten, starters en expats. Je kunt ook zelf de ideale huisgenoot of huurder benaderen en alle profielen van huurders bekijken . Plan zelf direct de bezichtiging in met de huurders die jij als favoriet gemarkeerd hebt en reageer eventueel met automatische berichten of uitnodigingen.
  Heb je een geschikte (tijdelijke) huurder of huisgenoot gevonden? Je kunt jezelf dan gratis verifieeren en een huurverzoek naar de nieuwe bewoner sturen. Daarin vraag je om een aanbetaling of de betaling van de eerste maand huur en/of borg. Zo weet je al voorafgaand aan de huurperiode dat de betaling is voldaan én ontvang je het bedrag veilig via RentOK .
 • Hoe zit het met de privacy van verhuurders en huurders bij Kamernet?
  Bij Kamernet vinden we het erg belangrijk dat jouw privacy altijd gewaarborgd blijft. We delen uiteraard nooit het huisnummer van de woning of kamer. Jouw telefoonnummer of e-mailadres is nooit zichtbaar voor andere gebruikers op Kamernet en we delen geen contactgegevens met de mensen die reageren op jouw advertentie. Je kunt deze informatie uiteraard wel zelf delen, maar dient hier dan bewust voor te kiezen. Bij het plannen van een bezichtiging dien je dus ook altijd zelf het volledige adres door te geven. We vinden het belangrijk dat het eerste contact tussen de verhuurder en huurder altijd via Kamernet verloopt. Dit is ook de reden dat je geen contactinformatie kunt vermelden in jouw advertentie.
  Omdat er zoveel verhuurders en huurders actief zijn op Kamernet en we veiligheid erg belangrijk vinden, worden alle geplaatste kamers, studio's en appartementen handmatig gecontroleerd alvorens deze online komen te staan. Daarnaast is het mogelijk voor jou als verhuurder of huisgenoot om jezelf te verifieëren en op deze manier een betrouwbaar profiel op Kamernet te krijgen.
 • Hoe kan ik samen met mijn huisgenoten een nieuwe huurder vinden via het studentenhuis op Kamernet?
  Huisgenoot gezocht? Met het studentenhuis op Kamernet kun je samen met je huisgenoten op zoek gaan naar een nieuwe bewoner voor jullie studentenhuis. Bekijk en beantwoord de berichten via de gezamenlijke inbox en rank your roommate door te stemmen op de favoriet!
  Bespreek de stemmen in de huischat en bepaal samen wie jullie uitnodigen voor de hospiteeravond. Voeg gratis de beschikbare kamer toe en bewaar deze voor als iemand het studentenhuis tijdelijk of definitief verlaat. De kamer staat dan zó weer online. Plaats gratis het studentenhuis op Kamernet , nodig je huisgenoten uit, voeg de beschikbare kamer(s) toe en start de gezamenlijke zoektocht! Studentenhuizen bij Kamernet maken elke maand kans op vette prijzen t.w.v. €399!
Plaats de beschikbare kamer in Leeuwarden gratis en eenvoudig op Kamernet