Kamer verhuren in Eindhoven?

Plaats gratis de kamer op

Vind je nieuwe huurder in Eindhoven in gemiddeld 11 dagen

Wat is de locatie van de woning of kamer die je wilt verhuren?
Momenteel zoeken 319 mensen bij Kamernet een woning in Eindhoven
Advertentie maken

Plaats gratis en snel je (tijdelijke) kamer, studio of studentenhuis

Ontvang reacties van studenten, starters en expats

Alle matchende zoekers direct op de hoogte gebracht

Een kamer verhuren in Eindhoven

Ontmoet je potentiële huurders
Deze gebruikers zoeken momenteel een Kamer in Eindhoven

In drie stappen jouw kamer verhuren in Eindhoven

1. Zet gratis je advertentie online
In drie eenvoudige stappen plaats je de advertentie van de kamer of woning online en voeg je de omschrijving, foto's of zelfs een video toe.
2. Ontvang direct reacties
De reacties van woningzoekers ontvang je direct per e-mail, via de app of de handige Kamernet inbox.
3. Kies een nieuwe huurder of huisgenoot
Markeer kandidaten als favoriet of laat via het studentenhuis iedereen zijn stem uitbrengen op de nieuwe potentiële huisgenoten.
Handige artikelen en tips
Hoe bepaal je de huurprijs van de kamer?
Hoe bepaal je de huurprijs van de kamer?
Welke regels zijn er voor het verhuren van een kamer?
Welke regels zijn er voor het verhuren van een kamer?
Bekijk alle handige tips en artikelen voor verhuren
Bekijk alle handige tips en artikelen voor verhuren
Win een game console om samen met je huisgenoten te gamen
Plaats gratis jullie studentenhuis op Kamernet en maak elke maand kans op vette prijzen! Nodig je huisgenoten uit en speel automatisch mee. Deze maand maken jullie kans op een game console t.w.v. €399!
Veelgestelde vragen
 • Wat zijn de regels voor het verhuren van een kamer in Eindhoven?
  Ga je een kamer verhuren in Eindhoven? Een kamer verhuren in Eindhoven is zó gedaan. Je kunt je beschikbare kamer in Eindhoven verhuren onder de leegstandwet of door de kamer tijdelijkte verhuren of te kiezen voor onderverhuur. Je kunt bij de gemeente Eindhoven een leegstandvergunning aanvragen, of een kamerverhuur vergunning. Deze heb je nodig indien je meerdere huurders zoekt voor een opgedeelde woning. De gemeente Eindhoven heeft bepaalde wijken en gebieden waar geen vergunning meer verstrekt zal worden. Vraag dit dus altijd na bij de gemeente. Zodra je besluit de kamer in Eindhoven te verhuren kun je gratis een advertentie aanmaken bij Kamernet.
  Daarnaast kun je bij Kamernet meer informatie vinden rondom de regels voor het verhuren van de kamer of woning. Bij het tot stand komen van een huurovereenkomst dient er altijd een huurcontract te zijn. Bekijk bijvoorbeeld dit artikel met een voorbeeld huurovereenkomst . Vermeld ook wanneer de huurovereenkomst ontbonden kan worden en wat de rechten van de huurder zijn. Als je een kamer of woonruimte in Eindhoven wilt verhuren is het ook goed om te weten wat de huurcommissie doet en wat de regels zijn rondom het tijdelijk verhuren van de kamer. Zeker als je zelf op reis gaat en de kamer wilt onderverhuren. Zoek je een (internationale) student, starter of expat voor de lege kamer? Bekijk dan ook of deze huurder recht heeft op huurtoeslag. Bekijk ook het overzicht met alle tips en adviezen rondom verhuren .
 • Hoe kan ik gratis, snel en veilig een huurder of huisgenoot vinden via Kamernet?
  Plaats gratis je advertentie op Kamernet en geef daarin aan naar wat voor huurder of huisgenoot je op zoek bent. Kamernet bestaat al 18 jaar en er zijn dagelijks duizenden nieuwe huurders actief. De kans is dus groot dat je direct reacties op de geplaatste kamer, studio of woonruimte ontvangt. Blijf per e-mail of via de gratis app op de hoogte van de berichten van geinteresseerde studenten, starters en expats. Je kunt ook zelf de ideale huisgenoot of huurder benaderen en alle profielen van huurders bekijken . Plan zelf direct de bezichtiging in met de huurders die jij als favoriet gemarkeerd hebt en reageer eventueel met automatische berichten of uitnodigingen.
  Heb je een geschikte (tijdelijke) huurder of huisgenoot gevonden? Je kunt jezelf dan gratis verifieeren en een huurverzoek naar de nieuwe bewoner sturen. Daarin vraag je om een aanbetaling of de betaling van de eerste maand huur en/of borg. Zo weet je al voorafgaand aan de huurperiode dat de betaling is voldaan én ontvang je het bedrag veilig via RentOK .
 • Hoe zit het met de privacy van verhuurders en huurders bij Kamernet?
  Bij Kamernet vinden we het erg belangrijk dat jouw privacy altijd gewaarborgd blijft. We delen uiteraard nooit het huisnummer van de woning of kamer. Jouw telefoonnummer of e-mailadres is nooit zichtbaar voor andere gebruikers op Kamernet en we delen geen contactgegevens met de mensen die reageren op jouw advertentie. Je kunt deze informatie uiteraard wel zelf delen, maar dient hier dan bewust voor te kiezen. Bij het plannen van een bezichtiging dien je dus ook altijd zelf het volledige adres door te geven. We vinden het belangrijk dat het eerste contact tussen de verhuurder en huurder altijd via Kamernet verloopt. Dit is ook de reden dat je geen contactinformatie kunt vermelden in jouw advertentie.
  Omdat er zoveel verhuurders en huurders actief zijn op Kamernet en we veiligheid erg belangrijk vinden, worden alle geplaatste kamers, studio's en appartementen handmatig gecontroleerd alvorens deze online komen te staan. Daarnaast is het mogelijk voor jou als verhuurder of huisgenoot om jezelf te verifieëren en op deze manier een betrouwbaar profiel op Kamernet te krijgen.
 • Hoe kan ik samen met mijn huisgenoten een nieuwe huurder vinden via het studentenhuis op Kamernet?
  Huisgenoot gezocht? Met het studentenhuis op Kamernet kun je samen met je huisgenoten op zoek gaan naar een nieuwe bewoner voor jullie studentenhuis. Bekijk en beantwoord de berichten via de gezamenlijke inbox en rank your roommate door te stemmen op de favoriet!
  Bespreek de stemmen in de huischat en bepaal samen wie jullie uitnodigen voor de hospiteeravond. Voeg gratis de beschikbare kamer toe en bewaar deze voor als iemand het studentenhuis tijdelijk of definitief verlaat. De kamer staat dan zó weer online. Plaats gratis het studentenhuis op Kamernet , nodig je huisgenoten uit, voeg de beschikbare kamer(s) toe en start de gezamenlijke zoektocht! Studentenhuizen bij Kamernet maken elke maand kans op vette prijzen t.w.v. €399!
Plaats de beschikbare kamer in Eindhoven gratis en eenvoudig op Kamernet