Woning verhuren in Groningen?

Plaats gratis de woning op

Vind je nieuwe huurder in Groningen in gemiddeld 10 dagen

Wat is de locatie van de woning of kamer die je wilt verhuren?
Momenteel zoeken 912 mensen bij Kamernet een woning in Groningen
Advertentie maken

Plaats gratis en snel je (tijdelijke) appartement of woning

Ontvang reacties van studenten, starters en expats

Alle matchende zoekers direct op de hoogte gebracht

Een woning verhuren in Groningen

Ontmoet je potentiële huurders
Deze gebruikers zoeken momenteel een Woning in Groningen

In drie stappen jouw woning verhuren in Groningen

1. Zet gratis je advertentie online
In drie eenvoudige stappen plaats je de advertentie van de kamer of woning online en voeg je de omschrijving, foto's of zelfs een video toe.
2. Ontvang direct reacties
De reacties van woningzoekers ontvang je direct per e-mail, via de app of de handige Kamernet inbox.
3. Kies een nieuwe huurder of huisgenoot
Markeer kandidaten als favoriet of laat via het studentenhuis iedereen zijn stem uitbrengen op de nieuwe potentiële huisgenoten.
Handige artikelen en tips
Hoe bepaal je de huurprijs van de woning?
Hoe bepaal je de huurprijs van de woning?
Welke regels zijn er voor het verhuren van een woning?
Welke regels zijn er voor het verhuren van een woning?
Bekijk alle handige tips en artikelen voor verhuren
Bekijk alle handige tips en artikelen voor verhuren
Heb je meerdere woningen te huur?
Ben je een makelaar of beheerder en zoek je meerdere huurders? Met 18 jaar ervaring en maandelijks 350.000 bezoekers is Kamernet het grootste huurwoningplatform voor zowel studenten als starters en expats. Sluit je aan bij de 1200 makelaars die al gratis en automatisch via Kamernet adverteren!
Veelgestelde vragen
 • Wat zijn de regels voor het verhuren van een woning in Groningen?
  Ga je een woning verhuren in Groningen? Een woning verhuren in Groningen is zó gedaan. Voor je een woning in Groningen gaat verhuren zijn er verschillende regels en zaken waar je rekening mee dient te houden. Kamernet helpt je graag verder met tips en advies over de regels rondom de verhuur van jouw woning in Groningen. Wil je een pand laten bewonen door 3 of meer personen? Dan heb je verschillende vergunningen nodig vanuit de gemeente Groningen. Zo bestaat er een onttrekkingsvergunning en een omgevingsvergunning. Daarnaast zijn er algemene artikelen met regels voor het verhuren van je woning in Groningen en geven we je verschillende tips rondom belastingaangifte bij het verhuren van je eigen woning of een appartement en de huurinkomsten. Wil je weten wat er in het huurcontract dient te staan als je jouw nieuwe huurders hebt gevonden? Hier vind je alle tips om een huurcontract op te stellen en je kunt gebruik maken van het voorbeeld van een tijdelijke huurovereenkomst of dit voorbeeld huurcontract voor onbepaalde tijd. Er zijn verschillende regels rondom de opzegtermijn van de huur of het opzeggen van een huurcontract.
  Als je een eigen woning of koophuis woning in Groningen wilt verhuren is het ook belangrijk om je in te lezen in de juridische gevolgen als er een geschil is met de huurder of huurders. Wij geven je alle informatie over de huurcommissie en geven aan welke rechten de huurder heeft. In Groningen is er bij veel woningen mogelijkheid tot huurtoeslag. Bekijk of de nieuwe huurder of huisgenoot recht heeft op huurtoeslag. Voor alle regels bij het verhuren van je woning in Groningen verwijzen we je graag door naar handige tips voor verhuren.
 • Hoe kan ik gratis, snel en veilig een of meerdere (tijdelijke) huurders vinden?
  Plaats gratis je beschikbare woning op Kamernet en geef daarin aan naar wat voor huurder je op zoek bent. Kamernet bestaat al 18 jaar en er zijn dagelijks duizenden nieuwe huurders op zoek naar een woning. De kans is dus groot dat je direct reacties van serieuze huurders op de geplaatste advertentie ontvangt. Blijf per e-mail of via de gratis app op de hoogte van de berichten van de geïnteresseerde studenten, starters en expats. Je kunt ook zelf de ideale huisgenoot of huurder benaderen en alle profielen van huurders bekijken . Plan zelf direct de bezichtiging in met de huurders die jij als favoriet gemarkeerd hebt en reageer eventueel met automatische berichten of uitnodigingen.
  Ben je in contact gekomen met de ideale huurder(s)? Je kunt veilig de (aan)betaling van de eerste maand huur en/of borg ontvangen via RentOK . Dit doe je door jezelf gratis te verifieëren en een huurverzoek naar de nieuwe bewoner te sturen. Zo weet je al voorafgaand aan de huurperiode dat de betaling is voldaan én ontvang je het bedrag op een veilige manier.
 • Hoe zit het met de privacy van verhuurders en huurders bij Kamernet?
  Bij Kamernet vinden we het erg belangrijk dat jouw privacy altijd gewaarborgd blijft. Jouw telefoonnummer of e-mailadres is nooit zichtbaar voor andere gebruikers op Kamernet en we delen geen contactgegevens met de mensen die reageren op jouw advertentie. Je kunt deze informatie uiteraard wel zelf delen, maar dient hier dan bewust voor te kiezen. Bij het plannen van een bezichtiging dien je dus ook altijd zelf het volledige adres door te geven. We vinden het belangrijk dat het eerste contact tussen de verhuurder en huurder altijd via Kamernet verloopt. Dit is ook de reden dat je geen contactinformatie kunt vermelden in jouw advertentie.
  Omdat er zoveel verhuurders en huurders actief zijn op Kamernet en we veiligheid erg belangrijk vinden, worden alle geplaatste woningen handmatig gecontroleerd alvorens deze online komen te staan. Daarnaast is het mogelijk voor jou als verhuurder om jezelf te verifieëren en op deze manier een betrouwbaar profiel op Kamernet te krijgen.
 • Hoe kan ik de reacties van huurders zo efficient mogelijk ontvangen en beantwoorden?
  Als je beschikbare woning online staat op Kamernet kun je na onze goedkeuring direct reacties ontvangen. Je ontvangt deze altijd direct in de Kamernet Inbox, maar kunt er ook voor kiezen om per e-mail en via een app push notificatie op de hoogte te blijven van reacties van geinteresseerde kandidaat-huurders. Het is daarnaast mogelijk om een automatische reactie in te stellen na het plaatsen van je woning op Kamernet. De berichten kun je rechtstreeks per e-mail beantwoorden, zonder in te loggen bij Kamernet. Of je kunt uiteraard van onze inbox gebruik maken en bijvoorbeeld meerdere huurders tegelijkertijd hetzelfde bericht sturen.
  Om nog sneller huurders te kunnen uitnodigen kun je gebruik maken van onze standaard antwoorden om uitnodigingen of afwijzingen te verzenden. Door tijdig en op alle berichten te reageren zorg je ervoor dat jouw reactie-tijd en 'response rate' positief blijft. Deze gegevens zien huurders ook. Wij adviseren je altijd om op alle berichten te reageren, om huurders op de hoogte te houden. Heb je feedback of vragen over onze inbox? Neem dan contact met ons op .
Plaats de beschikbare woning in Groningen gratis en eenvoudig op Kamernet