Verhuren in Amsterdam: de gemiddelde huurprijs

Woning verhuren in Amsterdam

Ben jij van plan een woonruimte te verhuren in Amsterdam en ben je benieuwd wat de gemiddelde huurprijs betreft voor een kamer in Amsterdam? Of wat het gemiddeld aantal vierkante meters is van een kamer, studio of appartement? Lees dan vooral verder! Ook benieuwd naar hoe Amsterdam zich verhoudt ten opzichte van de andere (studenten)steden in Nederland. Download dan gratis de Kamernet (ver)huurmarktrapportage.

De gemiddelde huurprijs in Amsterdam is opnieuw gestegen

Nu de eerste helft van 2019 achter de rug is, is het tijd om de balans op te maken: hoe is het met de verhuurmarkt gesteld? In het eerste halfjaar van 2019 zijn de prijzen in Amsterdam, ten opzichte van het eerste halfjaar van 2018, flink gestegen. Inmiddels wordt een kamer in Amsterdam voor gemiddeld €611 per maand verhuurd, een studio voor €1007 en een appartement voor €1581. Hiermee is Amsterdam ook in het eerste halfjaar van 2019 de stad met de hoogste gemiddelde huurprijzen in Nederland.

Verhuren in Amsterdam? Dit betaald een huurder per vierkante meter

Ook de gemiddelde vierkantemeterprijs voor kamers ligt in Amsterdam het hoogst. De Gemiddelde prijs van een vierkante meter in de Nederlandse hoofdstad bedroeg in de eerste helft van 2019 namelijk 41,63 euro. Is dit zoveel hoger dan de vierkante meterprijs in de rest van Nederland? Jazeker; in de nummer twee en drie van Nederland liggen de gemiddelde vierkantemeterprijzen al een stuk lager. Zo betaal je in Rotterdam €29,63 en in Utrecht €28,45 per vierkante meter. De huurprijzen per vierkante meter zijn het laagst in Leeuwarden, Deventer en Enschede. Daar betaald een huurder ongeveer €20,- per vierkante meter.

Het woningaanbod in Amsterdam

In het eerste halfjaar van 2019 werden er veel verschillende woonruimten in Amsterdam aangeboden. Het merendeel van de aangeboden woonruimten bestond uit kamers, namelijk 70 procent, waarvan 35,5% tijdelijk werd verhuurt en 65,5% voor onbepaalde tijd. Daarnaast waren er ook veel appartementen te huur in Amsterdam; bijna een kwart van het totale woningaanbod was in de vorm van een appartement. Tot slot bestond de overige 7% van het woningaanbod uit studio appartementen.

De woningaanbieders in Amsterdam

De woningen in Amsterdam werden in de eerste helft van 2019 voornamelijk voorzien door particuliere verhuurders. Deze groep verhuurders voorzag 44,2% van alle woonruimten in Amsterdam. Toch spelen ook huisgenoten een grote rol in het woningaanbod in de Nederlandse hoofdstad. Zij waren namelijk verantwoordelijk voor een derde van alle woonruimten in Amsterdam, wat ook het grote aanbod aan kamers verklaart.

Download de gehele verhuurmarkt rapportage

Ben je benieuwd naar hoe het met de verhuurmarkt is gesteld in de rest van Nederland? Download dan gratis de Kamernet verhuurmarkt rapportage. In deze rapportage kijken we naar de trends en ontwikkelingen gedurende de eerste helft van 2019 ten opzichte van voorgaande jaren. We zoomen in op de 10 grote (studenten)steden en per stad kijken we naar de gemiddelde huurprijs, de prijs per m², hoe de woning wordt opgeleverd en door wie de woning wordt aangeboden. Download de gratis rapportage hier!