1360 kamers te huur in Nederland

Uitgelichte top advertenties


Kamer huren bij Kamernet

Een kamer huren in jouw studentenstad is iets dat bij het studentenleven hoort. Kamernet is de plek om jouw toekomstige huisgenoten te ontmoeten. Kamernet heeft een groot aanbod van kamers te huur in de verschillende studentensteden bijvoorbeeld studentenkamers in Amsterdam, studentenkamers in Groningen, studentenkamers in Utrecht of studentenkamers in Rotterdam. Naast kamers heeft Kamernet ook een breed aanbod van studio’s en appartementen te huur door heel Nederland.

Kamer huren in een studentenhuis

Een studentenhuis is een woning met verschillende kamers waar studenten wonen tijdens hun studie. Naast dat een kamer huren in een studentenhuis direct sociale contacten met zich meebrengt is het ook wel fijn om niet helemaal alleen te wonen. Er zijn studentenhuizen waar studenten wonen van een specifieke studentenvereniging maar er zijn ook huizen waar zowel leden als niet leden een kamer huren. Het is maar net waar jij naar op zoek bent als student, bijvoorbeeld of je in een gemengd studentenhuis wilt wonen of alleen met vrouwen of mannen. Daarnaast heb je ook nog verschillen in het aantal huisgenoten in een studentenhuis. Er zijn grote studentenhuizen waar men met 20 personen woont of kleinere van bijvoorbeeld maar 4 huisgenoten. Bij Kamernet kun je eenvoudig filters instellen zodat het aanbod getoond wordt dat aan jouw zoekcriteria voldoet. Door een openbaar zoekprofiel aan te maken kunnen verhuurders of huisgenoten jou ook vinden en contact met je opnemen als jij voldoet aan hun huurders profiel.

Kamer huren zonder gedeelde faciliteiten

Wil je liever zelfstandig wonen en niet in een studentenhuis kun je bij Kamernet ook een studio of appartement huren. Meestal is de huur van een studio of appartement hoger dan van een kamer in een studentenhuis. Je kunt wel altijd even checken of je recht hebt op huurtoeslag om de maandelijkse lasten iets te verlagen. Wat je ook kunt doen is op zoek gaan naar een appartement om te delen. Zo kun je samen met vrienden of studiegenoten allemaal een kamer huren in een gezamenlijke appartement.