Verhuren in Rotterdam: de gemiddelde huurprijs

Woonruimte verhuren in Rotterdam

Ben je van plan een kamer, studio of appartement te verhuren in Rotterdam en ben je benieuwd wat de gemiddelde verhuurprijs is in Rotterdam? Of wat het gemiddeld aantal vierkante meters is van een kamer, studio of appartement? Lees dan vooral verder! Ook benieuwd naar hoe Rotterdam zich verhoudt ten opzichte van de andere (studenten)steden in Nederland? Download dan gratis de Kamernet (ver)huurmarktrapportage.

De gemiddelde huurprijs in Rotterdam is opnieuw gestegen

Nu de eerste helft van 2019 achter de rug is, is het tijd om de balans op te maken: hoe is het met de verhuurmarkt in Rotterdam gesteld? In het eerste halfjaar van 2019 zijn de huurprijzen, ten opzichte van het eerste halfjaar van 2018, flink gestegen. Inmiddels wordt een kamer in Rotterdam voor gemiddeld €512 per maand verhuurt, een studio voor €745 en een appartement voor €1089. Hiermee is Rotterdam ook in het eerste halfjaar van 2019 een van de duurste steden in Nederland. Alleen in Amsterdam ligt de gemiddelde huurprijs van een woning nog hoger.

Kamer verhuren in Rotterdam? Dit betaald een huurder per vierkante meter

Ook betreffende de gemiddelde vierkantemeterprijs van kamers is Rotterdam de op één na duurste stad van Nederland. De Gemiddelde prijs van een vierkante meter in de Nederlandse hoofdstad bedroeg in de eerste helft van 2019 namelijk 41,63 euro. Met een gemiddelde prijs van €29,63 per vierkante meter, liggen de prijzen in Rotterdam al een heel stuk lager. De gemiddelde huurprijzen per vierkante meter zijn het laagst in Leeuwarden, Deventer en Enschede. Daar betaald een huurder slechts €20,- per vierkante meter.

Het woningaanbod in Rotterdam

In het eerste halfjaar van 2019 werden er veel verschillende woonruimten in Rotterdam aangeboden. Het merendeel dit woningaanbod bestond uit kamers, namelijk 70 procent, waarvan 28,6% tijdelijk werd verhuurd en 71,4% voor onbepaalde tijd. Daarnaast waren er ook veel appartementen te huur in Rotterdam; bijna een kwart van het totale woningaanbod was in de vorm van een appartement. De overige 6,5% van het woningaanbod in Rotterdam bestond uit studio appartementen.

Het aandeel particuliere verhuurders is gestegen in Rotterdam

In de eerste helft van 2019 werd het merendeel van de aangeboden woonruimten in Rotterdam aangeboden door particuliere verhuurders. Deze groep verhuurders voorzag maar liefst 50% van alle woonruimten in Rotterdam. Toch spelen ook huisgenoten een grote rol in het woningaanbod in de populaire studentenstad. 25,8% van alle woonruimten die gedurende het eerste halfjaar van 2019 in Rotterdam te huur stonden werden aangeboden door huisgenoten.

Download de gehele verhuurmarkt rapportage

Ben je benieuwd naar hoe het met de verhuurmarkt is gesteld in andere steden in Nederland? Download dan gratis de volledige Kamernet verhuurmarkt rapportage over de eerste helft van 2019. In deze rapportage zoomen we in op 10 grote (studenten)steden en kijken we per stad naar de gemiddelde verhuurprijs, de prijs per m², hoe de woonruimte wordt opgeleverd en door wie deze wordt verhuurd. Download de gratis rapportage hier!