Tips om je studentenhuis zo goedkoop mogelijk in te richten

Huis inrichten maar nog geen wasmachine, wasdroger en/of koelkast?  Dat is natuurlijk helemaal niet praktisch. Maar ja, het kost allemaal bakken met geld. Of toch niet? SmartStudentDeals.nl geeft je 4 tips hoe je zo goedkoop mogelijk je inboedel regelt.

1. Op zoek naar tweedehands pareltjes

Even krap bij kas? Dan is tweedehands opeens erg aantrekkelijk. Want ja, misschien zie die bank er niet meer spiksplinternieuw uit, maar hij kost wel maar een schijntje. En je vindt op sites zoals Marktplaats.nl en bij kringloop- en tweedehands winkels vaak verrassend goede spullen. Even een doekje erover en klaar is kees.

2. Huur je studentenkamer bij elkaar

Als je de bank en de tafels hebt ben je natuurlijk nog niet klaar. Om een studentenhuis compleet te maken heb je ook een wasmachine, droger, vaatwasser en een koelkast nodig. Helaas zijn deze een stuk duurder dan die eettafel. En laat je dat geld nou net niet altijd hebben liggen.

Maar wist je dat je ook allerlei spullen kunt leasen? Hierbij betaal je net als bij Spotify of Netflix gewoon een klein bedrag per maand. Dus een koelkast, wasmachine, tv of gasfornuis? Die heb je zo opeens voor een prikkie per maand gloednieuw in je studentenhuis of kamer staan. Zo huur je bij SmartStudentDeals.nl al een vaatwasser voor €10 per maand! Deel je de kosten met je huisgenoten? Dan heb je de spullen voor de prijs van nog geen biertje of wijntje in huis. En wel zo handig: door de inbegrepen service worden je spullen direct gerepareerd of vervangen. Weer een zorg minder!

Kom je via Kamernet? Dan krijg je JBL Headphones cadeau!3. Neem spullen over

Vaak kun je als je intrekt in een kamer spullen van de oude bewoner overnemen. Dit kan voor jullie beide een goede oplossing zijn om kosten en moeite te besparen. Met een beetje geluk is het ook nog eens precies jouw smaak. Schroom dus niet om dit te vragen. Nee heb je, ja kun je krijgen.

4. Vergelijk

Ga je toch iets nieuws kopen? Vergelijk dan eerst even de prijzen! Want het kan altijd wel ergens goedkoper. Die paar tientjes die je bespaart kan je weer voor de rest van je inrichting gebruiken. Of check even dit artikel met de beste studenten deals als je nog meer tips wilt.

Nadat je nieuwe kamer is ingericht en je hebt je intrek genomen, kun je eindelijk genieten van de aankomende jaren als student. Vergeet je ouders of verzorgers niet te bedanken voor alle jaren dat zij (met liefde) voor je gezorgd hebben. Ennuh, een tip van de redactie: houd het een beetje schoon in je nieuwe stulpje.Benieuwd hoeveel jij kunt besparen? Check dan SmartStudentDeals en check het direct. Daarnaast maak je bij Kamernet ook nog eens kans op vette prijzen! Meld je aan met je Studentenhuis en wie weet zijn jullie de gelukkige winnaars.